2020. november 23.
Kisvárosok Vermont államban

Példaértékű New England államként Vermont a pusztaság csodája. Kanada határán ezt a viszonylag kicsi államot gyönyörűen masszív terep jellemzi. A hegyek kiváló síeléssel büszkélkedhetnek, sőt téli olimpiákat is rendeztek már itt.

[wp_ad_camp_1]

Bennington egy történelmi város az amerikai szabadságharcban zajló nagy csata helyszíne közelében található, és ma ennek bizonyítékát láthatja a Bennington-i csata emlékművénél. Ez a 93 méteres obeliszk 1889-ben készült el, és emléket állít az 1777-es csatának. Valójában ez a legmagasabb ember alkotta szerkezet az egész államban! A közelben található a Park-McCullough Történelmi Ház, amely a viktoriánus építészet egyik legjobban megőrzött példája New England területén. Ez a 35 szobás kastély a nagyközönség számára is nyitva áll. Bennington belvárosa történelmi épületekkel is tele van, ami a város több mint 250 évvel ezelőtti eredeti településére vezet vissza. Az apró Warren város a Mad River Valley-ben található, a buja Zöld-hegység két tartománya között. A síelés az 1930-as évek óta népszerű a környéken, amikor a völgyben megépült az első sífelvonó.

Az 1950-es években a síközpontok fejlődését követően a város vonzani kezdte a legkülönbözőbb sugárhajtómű neveket – beleértve a Kennedy-eket is – a lejtőkön való nyaraláshoz. A forró nyári hónapokban a helyiek és a látogatók egyaránt hűsölhetnek a Warren vízesésnél; ez a természetes úszóhely egy kristálytiszta szurdok, amelyet a hegyek szépsége vesz körül. Az Addison megyében található Middlebury egy jó hely, ahol megismerheti Vermont történetét. Az 1882-ben alapított Henry Sheldon Vermonti Történeti Múzeum kompakt, de átfogó művészeti és régiséggyűjtemény. Hasonlóképpen, a városban található Vermont Folklife Center kiválóan alkalmas Vermont kultúrájának megismerésére. A Middlebury, a történelmétől és épületeitől eltekintve, a nyugodt Dunmore-tó közelében található – egy erdős, kerékpározásra és túrázásra is alkalmas tó körül.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs