2022. február 21.
Keveset iszik a gyerek? Mit lehet tenni ilyenkor?

A kiszáradás a víz hiánya a szervezetben. Ha gyermeke sok testfolyadékot veszít, vagy nem iszik eleget, kiszáradhat. A gastroenteritis a kiszáradás leggyakoribb oka. Ennek az az oka, hogy gyermeke gyorsan sok testfolyadékot veszíthet. Minden olyan betegség, amely tartós hasmenést, hányást vagy csökkent folyadékbevitelt okoz, kiszáradáshoz vezethet.

Keveset iszik a gyerek és kiszáradt? Nézzen be a wellnetviztisztito.hu weboldalra hogy mindent megtudjon erről a témáról és minőségi víztisztítót rendeljen, hogy otthon is tiszta vizet tudjon biztosítani családjának.  A sok izzadás is kiszáradáshoz vezethet, különösen csecsemőknél nagyon meleg időben, vagy serdülőkorú gyermekeknél, akik erőteljes tevékenységet végeznek. A kiszáradás enyhe eseteit úgy kezelheti, ha több folyadékot ad gyermekének. Az egyik lehetőség az orális rehidratáló folyadék. Ezeket a folyadékokat vény nélkül megvásárolhatja gyógyszertárban vagy szupermarketben. Ezek a termékek lehetnek előre elkészített folyadékok, oldható tabletták, porok vagy jeges rudak a fagyasztáshoz. Ügyeljen arra, hogy a folyadékot gondosan pótolja a csomagoláson található utasítások szerint. Ha nem szeretne ezekre költeni, biztosítsa otthonában a tiszta, szűrt vizet, amihez érdemes minőségi víztisztítót vagy szűrőt vásárolni, ami hosszútávon jobban kifizetődik. Ha cukros italt használunk, fontos, hogy felhígítsuk – használjunk egy rész limonádét, vagy gyümölcslevet négy rész tiszta vízhez.

Előfordulhat, hogy gyermeke nem akar extra folyadékot inni. Több ivásra ösztönözheti őket, ha fecskendővel vagy kanállal ad nekik italt. Ha gyermeke hányik, általában jobb, ha kis mennyiségű folyadékot kínál neki, de tegye ezt gyakrabban. Például adjon gyermekének néhány kortyot 15 percenként. További részletekért és víztisztító berendezésekért keresse fel a wellnetviztisztito.hu weboldalt és itt megtalálhatja a víz előnyeit is a gyermekek számára.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs