2022. június 24.
Kényelmesen fesztiválozni? Nem lehetetlen!

Egy neves fesztivál sokak számára vonzó nyári program. Rengeteg nívós zenekar egy helyen, gyakorlatilag nem telik el úgy óra, hogy ne hallgathatnánk meg az egyik kedvencünket, ez pedig semmilyen más eseményen nem kivitelezhető, ezért aztán a fesztivál egy speciális alkalom minden rajongó, vagy zeneszerető számára.

Tinédzserként, és a húszas éveink elején pedig nem is nagyon törődünk a körülményekkel. Elég egy félig-meddig felállított sátor, és az se baj, ha csak a tűző napon volt hely. Kizárólag az számít, hogy hajnalban valahol álomra tudjuk hajtani a fejünket, az a pár óra pihenés pedig bárhol kivitelezhető. Hogy nem lehet rendesen fürdeni, tisztálkodni, fogat mosni? Senkit nem érdekel, hisz a buli kedvéért jöttünk, így amíg a zene szól, addig minden a legnagyobb rendben van. Ez pedig pontosan így van jól, hisz erről szól a fiatalság. Az önfeledt szórakozásról, és arról, hogy nem foglalkozunk a kényelmetlenségekkel, hisz mindenben csak a jót keressük.

Igen ám, de az ember szép lassan megöregszik. Amit zokszó nélkül elviselt húsz évesen, az már korántsem biztos, hogy ugyanannyira belefér tíz-tizenöt évvel később. Viszont a koncertek még mindig nagyon jól szólnak, csak az a fránya kényelem lenne meg. Mert már semmi kedvünk egy sátorban éjszakázni, sőt, az sem tűnik jó poénnak, hogy napokig nem tudunk zuhanyozni. Nincs ezen mit szégyellni, hisz az egész csak arról szól, hogy már nem vagyunk annyira fiatalok, hogy mindezek a tényezők ne számítsanak. Ilyenkor a legbölcsebb, ha elfogadjuk a megváltozott igényeinket, és inkább szervezünk magunknak egy kellemes szállást a fesztivál közelében, ahova vissza tudunk vonulni, amikor véget ér az este. Itt aztán csendben és kényelmes ágyon pihenhetjük ki a nap fáradalmait, ráadásul meleg víz folyik a csapból, és még az sem ritka, hogy hűs levegő jön a légkondicionálóból. Így is kiváló élmény egy több napos buli, csak egy picit más, mint fiatalon. De épp ez a szép az életben, hogy folyton változik.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs