2015. augusztus 12.
Kávé vagy tea, de melyik?

A kávé és tea hozzátartozik a mindennapi életünkhöz. Meginni egy kávét kora reggel igazán egy mindennapi dolog, de nem mindennapi hatással van ez szervezetünkre. A koffein miatt, ami a kávéban és teában egyaránt megvan, megemelkedik a pulzusszámunk, sebesebb lesz a légzés, gyorsabban ver a szív, ezáltal megemelkedik a teljesítmény is.

[wp_ad_camp_1]

A kávé és tea elfogadott doppingszerek a mindennapi életünkben. Mindkettőt szívesen fogyasztjuk, de melyiknek jobb a szervezetre gyakorolt hatása? A kávé rövid ideig, pár óra hosszat élénkítő hatással van ránk, egy finom kávénak nehéz ellenállni, míg a tea a szellemre is jó hatással van, holott némely teákban több a koffein tartalom. Azok, akik hosszú, fárasztó napra készülnek jobban ajánlott egy tea reggel, lehet az gyümölcsös, vagy ízesítés nélküli, lehetőleg mézzel édesített, amely nem olyan veszélyes a szervezetre nézve, mint a cukor. A cukor mindkét ital ízesítéséhez hozzátartozik, kevesen isszák a törökkávét, ami ugye nagyon keserű. A kávé fogyasztásánál az orvosi szabályt érdemes figyelembe venni, hogy napi 2-3 kávé még egészségesnek mondható, de ez szervezettől is függ.

Tea fogyasztására nézve, ha egész filtert használunk, két tea elegendő, ennél többet nem kíván az átlagos szervezet. A tea nemcsak több koffeinnel rendelkezik, de javítja az anyagcserénket is, jó hatással van a vesére. Élettani hatásai miatt a tea sokkal egészségesebb, mint a feketekávé. Így mi mindenképpen a teát javasolnánk, ha arról van szó, melyiket válasszák. A teák között több nagyon jó gyógymódra is, amit minden télen használhatunk, ilyen a csipkebogyótea például, ami jelentős hatással van gyógyászatilag az emberi szervezetre. Segít például a megfázáson vagy a torokhuruton. Mindkét italnál fontos, hogy betartsuk a mértéket.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs