2020. szeptember 13.
Katalizátor alkatrész rendelése az interneten

A katalizátor olyan kipufogógáz-kibocsátás-ellenőrző eszköz, amely redoxireakció (oxidációs és redukciós reakció) katalizálásával redukálja a mérgező gázokat és a belső égésű motor kipufogógázában lévő szennyező anyagokat kevésbé toxikus szennyeződésekké alakítja.

[wp_ad_camp_1]

Katalizátor rendelhető pénztárcakímélő áron az alkatreszek.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk még ma és találhat katalizátort jó áron minden autóhoz. A katalizátorokat általában benzin vagy dízel üzemű belső égésű motoroknál használják – ideértve a kerozin fűtőtesteket és kályhákat. A katalizátorok első széles körű bevezetése az Egyesült Államok autóipari piacán történt. Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségének a kipufogógáz-kibocsátás szigorúbb szabályozásának való megfelelés érdekében az 1975-ös modellévtől kezdődően a legtöbb benzinüzemű járművet fel kell szerelni katalizátorral. Ezek a “kétirányú” átalakítók az oxigént szénmonoxiddal (CO) és az el nem égett szénhidrogénekkel (CₙHₙ) kombinálva szén-dioxidot (CO2) és vizet (H2O) termelnek. 1981-ben a kétirányú katalizátorokat elavultnak nyilvánították a “háromirányú” katalizátorok miatt, amelyek szintén csökkentik a nitrogén-oxidokat (NO).

A belső égésű motorokhoz továbbra is kétirányú katalizátorokat használnak. A háirányú katalizátoroknak gazdag vagy sztöchiometrikus égésre van szükségük a NO sikeres csökkentéséhez. Bár a katalizátorokat leggyakrabban az autó kipufogórendszereire alkalmazzák, elektromos generátorokon, targoncákon, bányászati ​​berendezéseken, teherautókon, buszokon, mozdonyokon és motorkerékpárokon is használják őket. Egyes fatüzelésű kályhákon is használják a kibocsátás csökkentésére. Ha esetleg még többet tudna meg a katalizátorokról, vagy megtekintené a katalizátorok árait és illusztrációit, bátran keressen fel minket az alkatreszek.hu weboldalon.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs