2020. december 30.
Karrier tanácsok főiskolai végzettségűek számára, akik munkát keresnek

Normális elveszni a káoszban, amikor megvásárolja a ballagó kalapot és tallért, elintézi a végső projekteket, és elbúcsúzik az egyetemen tartózkodó barátaitól. Azonban nem szabad hagynia, hogy ezek a dolgok elvonják a figyelmét attól, hogy készen álljon a valóságra, miután átlépte ezt a határt.

[wp_ad_camp_1]

Remélhetőleg a főiskolán töltött éveket bölcsen töltötte hálózatának kiépítésével, vagy szakmai gyakorlat biztosításával, valamint munkatapasztalatok megszerzésével. Itt olvashatja el, hogyan érheti el abszolút módon a sikert a diploma megszerzése után, és megszerezheti első “igazi” munkáját. Akár hiszi, akár nem, karrierje olyan egyszerű dologból indulhat ki, mint egy szakmai gyakorlat. Soha ne vegyen egy ilyen lehetőséget félvállra! Soha nem tudhatja, hogy találkozik jövendőbeli főnökével, vagy hogy mikor veszik fel egy nagyvállalatba egy szakmai gyakorlat útján. Ha sikerült megszereznie a gyakorlatok megfelelő részét, győződjön meg arról, hogy azokat jól feltünteti. Bánjon velük értékes munkatapasztalatként. Legyen kész megosztani gyakorlati tapasztalatait és azt, hogy ezek hogyan játszottak szerepet a szakmai növekedésben.

A szakmai gyakorlat nagyon fontos, ezért ne kövesse el azt a hibát, hogy kihagyja őket az önéletrajzról. Tipp: Az önkéntes tapasztalatok is számítanak! Adjon önéletrajzához önkéntes munkát, amely a készségéhez igazodik. Ez sokkal versenyképesebbé teszi. Ne hagyja, hogy a diplomája porosodjon.  Adja meg készségeit olyan szervezeteknek, amelyek nem engedhetik meg maguknak, hogy mást vegyenek fel. Ne hagyja, hogy az oktatás véget érjen, tanuljon tovább, végezzen kurzusokat. A diploma megszerzése után szánjon időt arra, hogy mindent megtanuljon, amit az iparágról tudni kell. Ossza meg a tanultakat, és dolgozzon azon, hogy szakértő legyen. Minél többet gyakorolja képességeinek beépítését a mindennapi életbe, annál magabiztosabb lesz az interjúk során, mert képes lesz bemutatni aktív tapasztalatait.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs