2020. február 22.
Karintia legszebb helyei

Ausztria legdélebbi állama, Karintia mindig is kissé elkülönült az ország többi részétől, a hegyvidéki topográfia miatt, amely némileg elvágta a nemzet többi részétől. Mint ilyen, sok csodálatos középkori városának és falujának meglehetősen eltérő megjelenése, érzése és identitása van, éppen ezért megéri ide látogatni.

[wp_ad_camp_1]

Az elképzelhető legszebb tájakkal ez az államot abszolút élvezet körbejárni. Bárhová is megy, magasodó hegycsúcsokat, elsöprő völgyeket és csillogó alpesi tavakat talál, a kísérő kiváló szabadtéri tevékenységek sorozatával együtt, amelyeket bárki élvezhet. A lélegzetelállító Hochosterwitz-kastély egy síkság közepén fekszik sziklák felszínén, fenséges hegyekkel körülvéve. Ahogy el tudja képzelni, a táj csodálatos, és maga a kastély is természetesen szerepet játszik a drámai képben.

A jégvölgyben, a Gurktali Alpok között fekvő Bad Kleinkirchheim egy népszerű gyógyváros és síközpont, amely a pihenés, a gyógyulás és a szigorú testmozgás tökéletes kombinációját kínálja. Mivel egy nagyon magányos helyen fekszik, a várost körülvevő természet nagyon érintetlen, így a túrázás vagy a hegyi kerékpározás a végtelen erdőkön keresztül valóban élvezet lehet. Az állam fővárosa, Klagenfurt am Worthersee egy kellemes időtöltési hely; élénk hangulata van, egy gyönyörű óvárossal, amelyet felfedezhet. A sárkány alakú, ikonikus és lenyűgöző Lindwurm mérföldkő mellett a fő látnivalók a Minimundus és a hatalmas Europapark. Míg az előbbi a világ minden tájáról származó épületekkel és műemlékekkel, az utóbbi gyönyörű zöldterekkel és fürdőkomplexummal rendelkezik. Ezen kívül számos érdekes múzeum található a városban. A Worthersee és a Karawanken hegyláncok közelsége miatt rengeteg szabadtéri tevékenységet és kiváló természeti látnivalót találhat.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs