2020. január 20.
Kanada legszebb tavai

A kanadai tavak, különösen a British Columbia-i és az Albertai tavak, tagadhatatlanul gyönyörűek. Ez nem azt jelenti, hogy a keleti nővéreik csúnyák, hiszen azok is szépek a maguk módján. De el kell ismerni, hogy a nyugati tavak a türkizkék vízzel, lenyűgöző hegycsúcsokkal körülvéve, szemetgyönyörködtetőek. Ha egy kellemes úszást vagy motorcsónakozást szeretne, a keleti kanadai tavakon megtalálhatja ezeket. Ugyanakkor, ha a vadon élő völgyben vándorolna a nyugodt vizeken, akkor nyugatra menjen.

[wp_ad_camp_1]

A Joffre-tavak lenyűgöző szépségéről árulkodnak. Az alsó, a középső és a felső Joffre-tavakat jégesemény hozta létre; a gyönyörű türkizkék zöld víz ezt tükrözi. A Pentictontól, Brit Columbiatól 35 km-re északra fekvő tavak a nyugalmat ábrázolják. A hozzájuk való hozzáférés azonban nem könnyű. A parkolástól viszonylag könnyű a séta az Alsó-Joffre-tóra, de ezután a terep sziklás és meredek lesz, így a három mérföldes túra a felső tóra kihívást jelent. A nyár jó alkalom, hogy ellátogasson az északi-közép-brit Columbia Osoyoos közelében található foltos tóhoz. Ezt a tavat azért éri meg megnézni, mert eltér a megszokott színtől, tehát ha érdekes tót szeretne látni, akkor ezt ne hagyja ki semmiképp.

A tó számos ásványi anyaggal van tele. Amikor a víz elpárolog a nyár folyamán, színes ásványi árnyalatok nyomot hagynak a tó alján. Az ásványi anyagok „foltokat” hagynak a tóban, amelyek a nyári melegben megerősödnek. Sajnos nem mehet közel a tóhoz, csak a kerítés mögül nézheti meg. Kanada és az Egyesült Államok megosztják a Huron-tót, a világ egyik legnagyobb édesvízi tavát. A grúz és a Saginaw öblök, a legnagyobbak az öt Nagy Tó közül, amelyek olyan nagyok, hogy néha el is lehet tévedni. A fák túllépik az embereket a tó mentén, amelyek évszázadok során sok hajótörést láttak. A tó a Huron indiánok nevét kapta.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs