2016. február 11.
Jokamat.hu: minden, ami befektetés!

A befektetési alap lehetővé teszi bármely befektető számára, hogy biztonságosan, kockázatok nélkül, költséghatékony módon ruházzanak be az értékpapír- vagy ingatlanpiacon. Az alap a befektetők közös vagyontömege, ennek a vagyontömegnek a létrehozásának és kezelésének felelőssége pedig az alapkezelőre hárul.

[wp_ad_camp_1]

A befektetési alapkezelők és befektetési alapok részletesebb leírását megtalálhatja a jokamat.hu weboldalon. Amennyiben első alakommal látogatja a weboldalt, ajánlott előbb elolvasni a Jognyilatkozatot és a Gyakran Ismételt Kérdéseket. A befektetési jegyek azok az eszközök, amelyek megmutatják, hogy egy-egy befektetőnek mennyi a részesedése az adott vagyontömegből. A jegyek értéke így kifejezetten a befektetési értékek változatosságától függ. Fontos megjegyezni, hogy a hozamok mindig együtt járnak a kockázattal, így minél magasabb a kockázat, annál magasabb lesz a hozam is, ezért a befektetők számára ajánlott figyelembe venni mindkét szempontot befektetés előtt. A befektetési alapokhoz kapcsolódó legfontosabb szereplők: alapkezelő, letétkezelő, forgalmazó, könyvvizsgáló, felügyelet, ingatlanértékelő valamint tanácsadó.

Az alapkezelők sorrendjének felállítása bizonyos kritériumok alapján történik meg. Az alapkezelőknek 3 hónapra vonatkozó befektetési alappal kell rendelkezniük, csakis Magyar Forintban megadott alapok vehetnek részt az átlagszámításban, az átlagban csak olyan alapokat veszünk figyelembe, amiknek hozama minimum 3 hónapos és csak olyan alapkezelőket rangsorolunk, akiknek legalább 4 különböző befektetési alapra volt hozamadatuk. Valamint a „hónap alapkezelője” cím csak olyan személynek jár, aki a hónap utolsó frissítésekor első volt az alapkezelők rangsorán. Keresse fel jokamat.hu weboldalunkat és olvasson még többet a befektetési kamatokról!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs