2016. január 14.
Jó választás-e a használt autó?

Ha saját gépkocsit szeretnénk vásárolni, minden esetben felvetődik a kérdés, újat vagy használt kocsit válasszunk. Az újak árai természetesen sokkal magasabbak, így a használt kocsik piaca folyamatosan virágzik; az emberek adják és veszik a kocsikat, mindenki igyekszik fiatalabbra, újabbra, biztonságosabbra és gazdaságosabbra szert tenni.

[wp_ad_camp_1]

A használt autó vásárlása sok esetben jó üzlet lehet, de egyes esetekben komoly veszélyt jelent; a lopott gépkocsik sajnos időről időre beszivárognak a piacra, ezek sajnos komoly gondokat okozhatnak. Érdemes megbízható ügynökséget vagy első tulajdonost választani, de egy-egy jó vételt nehezen hagyunk ott még akkor is, ha már túl jónak tűnik és gyanúsnak kellene legyen…

A használt autó vásárlásánál általában három fő szempontot szoktunk vizsgálni. Az egyik szempont a gépkocsi kora. Ez a tényező önmagában nem elhanyagolható, azonban a második szempont, a megtett kilométerek száma pontosabb képet adhat a használtságáról. Egy keveset használt, de idősebb kocsi lehet tökéletes állapotban, de egy alig néhány éves autót is le lehet strapálni… Mindezek miatt szükséges a harmadik szempont alapos vizsgálata; fel kell mérnünk a gépkocsi állapotát. Ezt mi magunk aligha tudjuk megtenni, hacsak nem vagyunk szakemberek. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, kérjünk szakmai segítséget. Fel kell mérni a motor aktuális állapotát, meg kell vizsgálni a futómű kopását, fel kell mérni az alváz és a teljes konstrukció épségét, illetve ellenőrizni kell az esetleges törések következményeit, illetve javításuk minőségét.

A használt gépkocsik vásárlásánál érdemes figyelembe venni a fogyasztás mértékét is. Sajnos egyes típusok fogyasztása nem optimális, így azoktól érdemes óvakodni még abban az esetben is, ha a vételár vonzónak tűnik. Minél több kilométert szándékozunk megtenni vele, annál fontosabb az alacsony fogyasztás.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs