2020. május 10.
Jó befektetés az ingatlan?

Az ingatlan általában kiváló befektetési lehetőség. Folyamatos passzív jövedelmet generálhat, és hosszú távú befektetés lehet, ha az érték idővel növekszik. Ezt akár az átfogó stratégiájának részeként is felhasználhatja a vagyonépítés megkezdésére. Íme, amit tudnia kell az ingatlanbefektetésről, és arról, hogy ez-e a megfelelő választás az Ön számára.

[wp_ad_camp_1]

Számos pénzügyi szakértő figyelmeztet a pénz különböző befektetési módjainak hátrányairól. Ezeket érdemes megfontolni, mielőtt egy befektetési célú ingatlant vásárolna. Ha nem engedheti meg magának a készpénz kifizetését a házért, akkor érdemes a jelzálog-kifizetéseket alkalmazni, de ingatlan vásárlásakor mindig a készpénz a legjobb fizetési mód. Ingatlan befektetési célú vásárlásakor figyelembe kell vennie az adók, a közművek, a karbantartás és a javítás költségeit. Gyakran könnyebb alkalmazni egy céget, és olyan ügyeket bízni rájuk, mint a javítás és a bérleti díjak beszedése. Noha ez pénzbe kerül, enyhíti a bérleti ingatlan birtoklásának terheit. Különösen akkor, ha nincs ideje megtenni mindent, amit az ingatlanán meg kell tenni, az ügynökség alkalmazása nagyon jó lehetőség.

Az első néhány hónapban  tegyen félre pénzt az ingatlan javításának költségeinek fedezésére. Fontos az ingatlan biztosítása (és a költség megtervezése). Arra is fel kell készülnie, hogy foglalkozni kell a felmerülő többletköltségekkel és egyéb helyzetekkel, esetleg egy vagyonelszámoló alappal. Ha olyan földterületet vásárol, amelyet később el akar adni, alaposan meg kell vizsgálnia a földtulajdon okiratát. Keresse fel, hogy terveznek-e a vásárolt földterület közelében új utakat, és mérlegelje, hogy ez hogyan befolyásolja az ingatlan értékét. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy nincs jelzálog az ingatlanon. Érdemes megfontolni például a szomszédságban található összehasonlítható ingatlanokat, ideértve a terület felkészültségét és más külső tényezőket, amelyek befolyásolhatják az ingatlan értékét.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs