2021. március 07.
Iso rendszer kiépítése kedvező áron!

Az ISO (Nemzetközi Szabványügyi Szervezet) a nemzeti szabványügyi testületek (ISO tagszervezetek) világméretű szövetsége. A nemzetközi szabványok elkészítésének munkáját általában az ISO technikai bizottságai végzik.

[wp_ad_camp_1]

Iso rendszer kiépítése és annak minden részlete elolvasható a tomagroup.hu weboldalon, tehát látogasson el hozzánk ha önt is érdekelné ez a téma. Minden olyan tagszervezetnek, aki egy olyan témában érdekelt, amelyhez technikai bizottságot hoztak létre, joga van ahhoz, hogy képviseltesse magát ebben a bizottságban. Nemzetközi kormányzati és nem kormányzati szervezetek, az ISO-val együttműködve, szintén részt vesznek a munkában. Az ISO szorosan együttműködik a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottsággal (IEC) az elektrotechnikai szabványosítás minden kérdésében. Az ISO 9001: 2015 meghatározza a minőségirányítási rendszer követelményeit, amikor egy szervezetnek be kell mutatnia, hogy képes folyamatosan olyan termékeket és szolgáltatásokat nyújtani, amelyek megfelelnek az ügyfél és az alkalmazandó törvényi előírásoknak. – és szabályozási követelmények.

Az ISO rendszer kiépítésének a célja

Az ISO 9001 célja a vevői elégedettség növelése a rendszer hatékony alkalmazásával, ideértve a rendszer fejlesztésének folyamatait, valamint az ügyfeleknek és az alkalmazandó törvényi és szabályozási követelményeknek való megfelelés biztosítását. Az ISO 9001: 2015 összes követelménye általános, és bármilyen szervezetre alkalmazandó, függetlenül annak típusától vagy méretétől, illetve az általa nyújtott termékektől és szolgáltatásoktól. Ez a nemzetközi szabvány az ISO 9000 szabványban leírt minőségirányítási elveken alapul. A leírások tartalmazzák az egyes elvek kimutatását, annak indoklását, hogy miért fontos ez az elv a szervezet számára, mutatnak néhány példát az elvvel járó előnyökre és példákat a tipikus cselekvésekre.

Az ebben a nemzetközi szabványban meghatározott minőségirányítási rendszerre vonatkozó követelmények kiegészítik a termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó követelményeket. Ez a nemzetközi szabvány a folyamat szemléletét alkalmazza, amely magában foglalja a Plan-Do-Check-Act (PDCA) ciklust és a kockázatalapú gondolkodást. A folyamat megközelítés lehetővé teszi a szervezet számára, hogy megtervezze folyamatait és kölcsönhatásait. A PDCA ciklus lehetővé teszi a szervezet számára, hogy biztosítsa folyamatainak megfelelő forrásait és irányítását, valamint hogy meghatározza a fejlesztési lehetőségeket és cselekedjen azok által. A kockázatalapú gondolkodás lehetővé teszi a szervezet számára, hogy meghatározza azokat a tényezőket, amelyek miatt folyamatai és minőségirányítási rendszere eltérhet a tervezett eredményektől, megelőző kontrollokat vezethet be a negatív hatások minimalizálása és a lehetőségek maximális kihasználása érdekében. A követelmények következetes teljesítése, valamint a jövőbeni igények és elvárások kezelése kihívást jelent a szervezetek számára az egyre dinamikusabb és összetettebb környezetben. További részletekért és információkért keresse fel a tomagroup.hu weboldalt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs