2021. július 23.
Innovatív, korszerű Lancia alkatrészek

A Lancia története egészen különleges, hiszen az alkatrészek gyártására azután került sor, hogy a torinói Fiat autógyár két versenypilótája Claudio Fogolin és Vincenzo Lancia megalapították a céget 1906-ban. Azóta rendületlenül folyik a Lancia alkatrészek gyártása.

[wp_ad_camp_1]

Lancia alkatrészek gyártása korábbra tehető, azonban akkoriban nem ez alatt a név alatt folyt a gyártás. Ha visszatekintünk a történelembe, a Ceirano fivérek 1899-ben Welleyes néven kezdtek gépjármű gyártásba, amiben igen csak sikeresnek bizonyultak. A probléma viszont az volt, hogy tőkeerő hiányában nem tudták tartani a lépést a nagy mértékű kereslettel. Ebből kifolyólag úgy döntöttek, hogy eladják a gyárat, illetve a modellt a torinói Fiat tulajdonosának, aki erre a modellre alapozva a Fiat 3,5 HP autók gyártásába kezdett. A márka a kis autógyárból került a Fiathoz, ahol autóversenyző lett. Ekkor született meg az elhatározás, aminek alapján nem csak az autógyártás indult be, hanem az alkatrész gyártás is. Vincenzo Lancia halálát követően a fia Gianni Lancia vette át a cég irányítását. Az ő döntése volt alkalmazni Vittorio Janot, akinek nevéhez fűződik számos Alfa Romeo modell tervezése.

Ez a döntés igazán jót tett a cégnek, ugyanis a Lancia látványos fejlődésen ment keresztül. A Lancia alkatrészek kapcsán számtalan innovatív megoldásról tudunk beszámolni, amiknek köszönhetően a Lancia az egyik legsikeresebb és leghíresebb versenyautóvá vált. A Lancia és a Fiat nem váltak külön, továbbra is szorosan együttműködik, amit az is bizonyít, hogy 1969-ben a Lancia a Fiat csoport tagjává vált. Ha Önnek is Lancia alkatrészekre van szüksége, esetleg bővebben tájékozódna a márka kapcsán, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba ás tájékozódjon, illetve tekintse meg a széleskörű kínálatot!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs