2021. augusztus 03.
Ilyennek kell lennie a LinkedIn-profilnak 2021-ben

Szakemberként a LinkedIn profilja alapvető karrier eszköz. Függetlenül attól, hogy munkát keres, vagy csak személyes márkáját szeretné építeni, fontos, hogy teljesen kitöltse LinkedIn-profilját, hogy a legtöbbet hozhassa ki a professzionális hálózati platformból.

2021 -ben van néhány dolog, amire különös figyelmet kell fordítania a LinkedIn -profiljában. Ha idén munkát keres, győződjön meg arról, hogy LinkedIn-profilja az alábbi három dolgot tartalmazza. Ne hagyja, hogy a LinkedIn címsor alapértelmezés szerint a beosztása és a munkaköre legyen. Optimalizálja úgy, hogy a LinkedIn címsorát is szándékos kulcsszavakba csomagolja. Vegye fel a legjobb négy-öt kemény készségkészletet, amelyek közvetlenül támogatják az Ön által nyújtott szolgáltatást, majd válassza el az egyes készségeket függőleges vonallal. Ez nagyon megkönnyíti a toborzók és a kapcsolatok számára, hogy lássák, hol ad értéket. Miért optimalizálja ez a stratégia a LinkedIn -profilját? Nos, a kulcsszavak növelik annak esélyét, hogy megjelenjenek a keresési eredmények között. Mivel a toborzók készségkészleteket keresnek, ezek technikailag a kulcsszavak. Minél több készséggel rendelkezik (és minél jobban optimalizált a LinkedIn-profilja), annál magasabb rangot ér el a releváns keresési eredmények között. Ha nem illeszti be a megfelelő kulcsszavakat, akkor nehezen tud kiemelkedni a versenytársakkal szemben. Lehet, hogy egyáltalán nem is jelenik meg a keresési eredményekben.

Soha nem jó ötlet, ha a LinkedIn címsorába beírja az “új lehetőségek keresése” vagy a “jelenleg munkanélküli” kifejezést. A főcím az elsődleges ingatlan. Ez egy értékes darab a profilból. Ne pazarolja a helyet, beleértve ezeket a kifejezéseket. Ez nem segíti az álláskeresést, és csak kétségbeesettnek tűnik. Tehát a LinkedIn-profil optimalizálásához megtarthatja a munkakörét, de ügyeljen arra, hogy tartalmazza a legmagasabb készségkészleteket, amelyek támogatják a munkakörét is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs