2022. szeptember 06.
Így válaszd ki otthonra az edényeid!

Ahhoz, hogy igazán otthonosan érezzük magunkat a konyhában, alapfeltétel, hogy a megfelelő eszközeink meglegyenek. Ha ez a nem teljesül, akkor a főzés inkább kellemetlen – és nyögvenyelős – kötelesség lesz, ezzel pedig senki sem jár jól.

A különféle gépek mellett óriási jelentősége van a megfelelő lábasoknak is, noha erre meglepően sokan nem gondolnak. Az, hogy nap, mint nap miben készítjük el az ételeinket, az viszont nagyon is fontos, hiszen energiát és időt spórolhatunk meg, ha jól választunk. Emiatt – még ha talán feleslegesnek is tűnik elsőre – mindenképpen alaposan fontoljuk meg még vásárlás előtt, hogy mi alapján döntünk. A legcélszerűbb első körben úgy szűkíteni a lehetséges jelöltek közül, hogy megnézzük, a mi tűzhelyünk típusához mely modellek passzolnak leginkább. Ugyan egyre ritkábban, de azért még előfordul, hogy bizonyos darabok nem kompatibilisek például az indukciós főzőlapokkal és hát valljuk be, jóval szerencsésebb, ha erre még vásárlás előtt jövünk rá, mert ha ez csak használat közben derül ki, az nagy bosszúsággal jár majd.

Ha ezzel megvagyunk, akkor már csak egy kell eldöntenünk. Az egyik, hogy milyen méretű lábasokra van szükségünk. Ez sokszor elmarad, aminek az az eredménye, hogy tele van a konyhaszekrény edényekkel, ám közülük csak kettőt-hármat használunk, mert a többi vagy túl kicsi, vagy túl nagy. Ilyenkor mindig kalkuláljunk – amellett, hogy azért már valamennyire ismerjük az igényeinket – és ne essünk kísértésbe. Lehet, hogy egy nagy készlet vonzónak tűnik, viszont ha tényleg csak azokat a darabokat vennénk meg, amire valóban szükségünk van, akkor egy minőségibb terméket is választhatnánk, hiszen lehet, hogy hét darab helyett bőven elég lenne három is. Éppen ezért nem biztos, hogy jól járunk azzal, ha komplett készletben gondolkodunk – még akkor sem, ha akciós épp -, mert a helytakarékossági szempontokat is érdemes figyelembe vennünk.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs