2021. október 09.
Így töltsön néhány hetet Argentínában?

Argentína nem olyan ország, ahol néhány nap alatt mindent megnézhet. Ez a dél-amerikai nemzet több időt igényel. Ebben az útitervben megnézheti a csúcspontokat, Dél-Amerika Párizsának nevezett Buenos Aires kifinomultságától egészen Dél-Amerika végének meglátogatásáig a Tűzföldön. Az Argentínában töltött néhány hét alatt rengeteg idő jut a helyi kultúra megismerésére. Ja, és ezalatt megtanulhatja a tangót is.

A Rio de la Platán található Buenos Aires, más néven „Dél-Amerika Párizsa”, jó hely a latin-amerikai kalandok megkezdéséhez. A spanyolok által betelepített Buenos Aires egy nyüzsgő város, amely jól ismert európai stílusú építészetéről. A kedvenc a Teatro Colon, egy ikonikus mérföldkő, amely állítólag a világ legjobb akusztikájával rendelkezik. Egy másik kötelező látnivaló Recoleto történelmi negyede a temetővel, ahol Eva Person van eltemetve, itt megtalálható az 1732-ben épült Nuestra Senora del Pilar templom is. A Puenta de la Mujer egy mérnöki csoda: egy híd, amelyen úgy tűnik, van egy óriási medence. Ha argentin kézműves tárgyakat szeretne gyűjteni, az El Tigre, a Buenos Airestől körülbelül 27 km-re (17 mérföldre) található sziget kötelező látnivaló.

A Paraná folyó egykori kikötője, Puerto de Frutos ma kézműves piac. Az egykor ott kóborló jaguárokról elnevezett El Tigre régiségboltokkal, haditengerészeti múzeummal és vidámparkkal is büszkélkedhet. Ez egyben a festői Paraná-delta kapuja is, így népszerű egynapos kirándulás Buenos Airesből; érdemes felfedezni ezt a területet egy mahagóni csónakban, ahol mindent láthat a hodályoktól kezdve a part menti kastélyokig. Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet felfedezhessük az Argentínában töltött 3 hét alatt, nagy távolságokat kell megtenni akár repülővel, akár éjszakai busszal. Az argentin útiterv első nagy szakasza Puerto Iguazúba vezet.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs