2021. október 20.
Így töltsön el néhány hetet Malajziában!

Malajzia szuper hely azoknak az utazóknak, akik kalandos úticélt keresnek. A délkelet-ázsiai ország egzotikus és lenyűgöző. Az ételek itt nagyon finomak és igen látványosak a városok. De ne lepődjön meg, ha itt-ott talál egy-egy angol helyet, mivel ez az egykori brit gyarmat a Nemzetközösség része. Ez a kellemes, Malajziában zajló útiterv a legfontosabb eseményeket mutatja be, miközben lehetővé teszi, hogy elmerüljön egy új kultúrában.

Kezdje látogatását Malajzia nemzeti fővárosában és legnépesebb városában a Petronas ikertornyok tetején, amelyek 88 emelet magasak és így a világ legmagasabb ikertornyai. A tetejéről egy lélegzetelállító Kuala Lumpurra nyíló kilátás mutatkozik meg, ami több mint látványos! Ereszkedjen vissza a földre ezekről a szédítő magaslatokról, és látogassa meg az Aquariát, ahol több ezer tengeri élővilágot bemutató kiállítás várja, valamint a Kuala Lumpur Bird Parkot, amely a világ legnagyobb szabad repülési övezetének ad otthont. Mivel az iszlám az ország hivatalos vallása, érdemes ellátogatni az Iszlám Művészeti Múzeumba, amely a legnagyobb Délkelet-Ázsiában. Szerencsére a város fő látnivalói többnyire sétatávolságra helyezkednek el egymástól. Malacca állam fővárosa, Melaka City a Malacca-szoros egyik legrégebbi városa. Egykor portugál kereskedők, majd hollandok és britek uralták a várost, tele van szép gyarmati építészettel. Történelmi központja Malajzia egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjává teszi.

Feltétlenül jelentkezzen be a Dutch Square-en, hogy megtekinthesse Viktória királynő szökőkútját és a Krisztus-templomot, amely Malajzia legrégebbi protestáns temploma. Egyéb helyszínek közé tartozik egy 1502-es portugál hajó másolata, a Tan Beng Swee óratorony és a híres Jonker Market, ahol szinte mindent árulnak amit kíván. Ha éhes, próbálja ki a pong the-t, egy csirkehús-burgonyapörköltet.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs