2022. július 10.
Így szabadulj meg a hasadon lévő zsírtól!

Amikor az esztétikus külső a cél, akkor nemtől, és életkortól függetlenül az első, ami az ember eszébe jut, az a lapos, kockás has. Ennek elérése a bikiniszezonra az egyik legfőbb vágyálom, ám a megvalósításba sokszor hiba csúszik, főleg azok esetében, akik amúgy nem eddzenek rendszeresen.

Hisz az első gondolat általában az – és tulajdonképpen van is mögötte logika -, hogy megfelelő mennyiségű edzésmunkával előbb-utóbb elérhető a kockás has. Hisz ugyanez a helyzet mondjuk a bicepsszel, vagy a mellizmokkal is, egyszerűen csak edzeni kell rá, és erősödni fog. A has azonban ilyen szempontból egy roppant különleges terület, ám pont emiatt nem is egyszerű a dolgunk, amikor formálni szeretnénk. Az első dolog, amivel érdemes tisztában lennünk, mielőtt megerőltető edzésprogramba kezdenénk az az, hogy gyakorlatilag mindenkinek kockás a hasa – persze kinek jobban, kinek kevésbé -, csak van akinél látszik, van akinél pedig nem. Utóbbi esetben általában az a helyzet áll fenn, hogy a hasi részre lerakódott zsír egyszerűen elfedi a tónusokat.

A cél tehát ennek a zsírrétegnek a csökkentése, mellette pedig az izmok erősítése. Fontos tudni, hogy bármennyit is erősítünk hasra, amíg a zsírt nem tüntetjük el – persze ez teljesen soha nem fog menni -, addig a munkánk eredménye láthatatlan marad. A feladat egyszerűnek tűnik, azonban itt szembesülünk a problémával, miszerint nem igazán létezik – a leszíváson kívül – hatásos módszer a lokális zsír eltüntetésre. Azaz semmilyen gyakorlattal nem tudjuk azt kivitelezni, hogy a hasról – vagy combról, esetleg fenékről – apadjon a zsír, így a testünkre komplett egészként kell tekintenünk, és megfelelő étrend mellett egy személyre szabott edzéstervvel tudjuk csak felvenni a harcot a zsírpárnák ellen. Ez azonban egyáltalán nem lehetetlen küldetés, mindössze hatékonyan összeállított tervet, és némi kitartást igényel, ha pedig ez megvan, akkor semmi sem választhat el minket a kívánt alaktól, és a kockás hastól.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs