2015. április 29.
Így kerüld el a béna randikat!

A sokadik sikertelen randid után biztosan te is felteszed magadnak a kérdést: mi a baj az online leszervezett találkákkal? A válasz egyszerűbb, mint gondolnád, csak egy kicsit érdemes a dolgok mögé látni. Az interneten leszervezett randevúk akármennyire is próbálkozunk, egyáltalán nem hasonlítanak a hétköznapi ismerkedésre, annak ellenére sem, hogy térhódításuk megkérdőjelezhetetlen.

[wp_ad_camp_1]

Bár ma már túlnyomó többségben a fiatalok az internetet hívják segítségül annak érdekében, hogy párt találjanak, ám a tömegével váltott üzenetek egy idő után elveszik azt a bizonyos varázst és egy az egyben romantikagyilkos eszközzé válnak. De akkor mégis tehetünk annak érdekében, hogy a sorozatos „vakrandikat” felváltsák a tartalmas találkák és a béna randik végleg feledésbe merüljenek? Cikkünkből most megtudhatod!

Fontos a személyes kommunikáció

A cyber térben való ismerkedés alapvető problémája az, hogy a felek nem kerülnek az első randi alkalmáig személyes kontaktba. Nem hallják egymás hangját, nem látják a mimikát csak a levélváltások tartalmából tudnak táplálkozni. Ezt hivatott kiküszöbölni az úgynevezett 2/2/2-es szabály, amely az amerikai randiguru –E.M. Katz – nevéhez köthető. A szabály értelmében először váltsatok két-két levelet az online társkereső keretein belül, ha pedig úgy érzitek, van, még miről beszélnetek váltsatok magán e-mail címre és ott is váltsatok két-két levelet. Ha úgy érzitek további mondanivalóval is szolgálhattok a másiknak, akkor a valódi randi előtt váltsatok két telefonhívást. Az egésznek a lényege nem más, minthogy megbizonyosodjatok arról, hogy van és lesz is miről beszélnetek a személyes találkozó alkalmával. Hiszen, ha telefonban nem tudtok egymásnak semmit mondani, akkor mi értelme van személyesen is találkozni?

Nyilvánvalóan a szabály betartásához nem kell szigorúan ragaszkodni és akkor sem kell bepánikolni, ha azon kapod magad már négyszer beszéltetek. A lényeg csupán annyi, hogy a találkozó alkalmával ne egy vadidegen emberrel kelljen társalognod, hanem olyasvalakivel, akinek legalább a hangját hallottad már.

Merj társalogni!

Fontos tudnod, hogy sikeres randi és egy hosszú távú kapcsolat titka nem más, mint a kellemes beszélgetés. Ez már online is kiderülhet, hogy egyáltalán működik-e. Hiszen egy jó beszélgetés nem csupán annyiból áll, hogy odabököd a másiknak „mi a helyet”. Ahhoz, hogy jó beszélgetőpartnerré válj éreztetned, kell a másikkal, hogy valóban érdekel. Ehhez persze hozzátartozik az is, hogy alaposan megnézed az adatlapját és tájékozódj, hogy kivel is beszélsz valójában. Sok srác éppen ott követi el a hibát, hogy bár meg mer szólítani lányokat az online térben, de tömegével gyártott leveleket küld ki boldog boldogtalannak, ami bizony feltűnő, így pedig a siker esélye is töredékére csökken.

Szűrd ki a komolytalanokat!

A 2/2/2 szabály lényege egyértelműen az, hogy le tudd szűrni kik azok, akik komolyan érdeklődnek irántad. Két-két levélváltásból ugyanis már tökéletesen felmérhető, hogy a másik mit is szeretne tulajdonképpen. Ha a kezdeti lépések pedig sikeresnek bizonyulnak, de telefonon már egyáltalán nincs, miről beszélnetek könnyedén visszakozhatsz megspórolva evvel egy újabb béna randit. Hidd el a 2/2/2-es szabály alkalmazásával felére, sőt negyedére csökkentheted a sikertelen randijaidat és biztos lehetsz benne, hogy végül az igazival sodor össze a sors az internetes társkeresés során.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs