2022. november 28.
Humantay-tó: Cusco gyönyörű kék lagúnája

A Humantay-tó Peru hegyvidéki régiójának egyik rejtett gyöngyszeme. A smaragd vizek és a hatalmas impozáns gleccser hibátlan harmóniában egyesülnek az igazán hihetetlen látvány érdekében. Valóban egy rejtett gyöngyszem, mivel két különböző csúcs között fekszik, és csak alulról lehet hozzáférni (biztonságosan).

A Salkantay-csúcs és a Humantay-hegy között elhelyezkedő csodálatos hegyi lagúna 120 kilométerre található Cuscótól, így tökéletes egynapos kirándulás a hegyekbe. A Humantay-tóhoz legközelebbi falu Soraypampa falu, ahol lesz ideje harapni egyet, és egy gyors szünetet tartani, mielőtt elkezdi a mászást. A Humantay-tó leggyakrabban a Salkantay Trekkel érhető el, amely négy napos utazás Machu Picchuba. A Salkantay Trek-et széles körben a legjobb, legfestőibb alternatívaként tartják számon az Inka ösvényhez képest, amely gyakran hónapokkal előre megtelik. Ha a négynapos túránál gyorsabb lehetőségre vágyik, akkor Cuscóból induló Humantay Lake meglátogatására van egy napos lehetőség is.

Bár a túrát könnyen mérsékelhetőnek tartják, rendkívül fontos, hogy indulás előtt megfelelően akklimatizálódjunk, hogy elkerüljük az egészségügyi problémákat. Az egynapos túrák a Humantay-tóhoz mind Cuscóban kezdődnek. A reggelit az út mentén lévő faluban fogyasztják el, mielőtt megérkeznének a kempingbe és az ösvény tövébe. Ekkor kezdődik a 1,5-2 órás séta a tóhoz. A séta 350 méterrel növeli a jelenlegi 3850 méteres magasságot, így elérheti a megdöbbentő, 4200 méteres tengerszint feletti magasságot. A tó a víz felett látható hatalmas gleccserből folyik le. A gleccserben lévő ásványok az olvadás során a vízbe kerülnek, ami a víz jellegzetes smaragd színét adja. Peru körül gyönyörű színű hegyvidéki tavak találhatók, a Humantay-tó ragyogó zöldjétől a hihetetlen kristálykékig.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs