2021. november 23.
Hová helyezzünk patkánycsapdákat otthonunk körül?

A norvég patkány és a tetőpatkány a két leggyakoribb patkányfaj, amely behatol az otthonokba és mindkettő nagyon pusztító lehet. A csapdák felállítása hatékony módszer lehet a patkányok otthonából való eltávolítására, biztonságosabb és általában megbízhatóbb, mint a méreg használata. A csapdák elhelyezése fontos a sikerhez, de ugyanolyan fontos a megfelelő csalizás és a patkányok viselkedésének néhány alapjainak megértése, hogy hatékonyan célozhassa őket.

A patkányok éjszakai életűek, ami azt jelenti, hogy éjszaka a legaktívabbak, és rejtett területeken élnek, így akkor is komoly patkányproblémák adódhatnak otthonában, ha soha nem látnak ilyet. Honnan tudhatom, hogy ez egy patkány, nem egy egér? A 9-11 hüvelyk hosszúságú patkányok – plusz a farok – sokkal nagyobbak, mint az egerek. A patkányürülék 1/2-3/4 hüvelyk hosszú, de az egerek ürüléke csak körülbelül 1/4 hüvelyk. Mit esznek a patkányok? A patkányok szinte bármit megesznek, de jobban szeretik a gabonát, a húsokat és néhány gyümölcsöt. A patkányok sokat esznek, testsúlyuk körülbelül 10 százalékát minden nap. Meddig fog élni egy patkány? A patkányok általában körülbelül egy évig élnek, de sokkal tovább élhetnek, ha van melegük, menedékük és táplálékuk. Lehetséges patkányokat találni a padláson? A tetőpatkányok, ahogy a nevük is mutatja, szeretik a magas helyeket.

Fészküket a szabadban, fákban vagy magas cserjékben, és bent a padláson vagy az otthon felső szintjén építik. A tetőpatkányok nagyon jó hegymászók, és faágakon, kábeleken vagy vezetékeken futva is bejuthatnak az otthonukba. Hová tegyem a patkánycsapdákat? A csapdákat ott kell elhelyezni, ahol a patkányok vannak. Keresse a fészkelés, a rágás és az ürülék jeleit. Helyezze a csapdákat közvetlenül a falhoz olyan félreeső helyeken, ahol a patkányok menedéket keresnek, és azokon az útvonalakon, amelyeken a patkányok általában közlekednek.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs