2020. augusztus 06.
Horvátország nyaralás az Inviától!

Horvátország kétség kívül egy gyönyörű ország, ráadásul közel is van, ezért nagyon sokak számára vonzó úti célpont. Nem túlzás kijelenteni, hogy a magyarok egyik kedvenc célországa, évről-évre rengeteg turista teszi le a voksát Horvátország mellett.

[wp_ad_camp_1]

Horvátország nyaralás – Ha nem szeretnénk messzire utazni, viszont szívesen nyaralnánk a tengerparton, akkor a legjobb úti cél Horvátország, mely autóval mindössze pár órányira elérhető. A horvát tengerpart csodás, ráadásul a tenger tiszta, így akár több méter mélyre is le lehet látni. Éppen ezért búvárkodásra és különféle vízisportok űzésére is tökéletesen alkalmas a tenger. Vannak, akik attól tartanak, hogy a tengerben veszélyes állatok is vannak, például cápa. Komikusnak hathat, ugyanakkor van benne igazság, hiszen az Adriai-tengerben valóban lehet cápa, még pedig a macskacápa, mely alig hatvan-hetven centiméter hosszúságú és apró fogai vannak, melyekkel elsősorban kisebb halakra vadásznak. Aki nagyon szeretne összetalálkozni a macskacápával, annak mindenképp búvárfelszerelésre lesz szüksége, mivel a macskacápa legalább harminc méteres mélységben él. Így a strandolókra, de még a búvárokra és általában véve az emberre nem jelent veszélyt.

A horvát tengerparton a tengeri finomságokat sem szabad kihagyni, különösen egy hangulatos horvát tengerparti városban. Habár a többség a tengerpart miatt érkezik Horvátországba, érdemes az ország egyéb természeti látnivalóit is felfedezni, például a Krk nemzeti parkot, vagy a csodálatos Plitvicei-e tavakat. Ezeknek a látnivalóknak messze földről csodájára járnak, meglepő módon a magyarok nagy része mégsem járt ezeken a helyeken, holott egy látogatást mindenképp megérnek. Ha szeretne Horvátországba utazni, akkor mindenképp látogasson el az invia.hu weboldalra!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs