2016. augusztus 14.
Horvátország legszebb helyei

Horvátország Európa egyik leghíresebb turisztikai állomássá vált, főleg a függetlenségi háború óta, amely az 1990-es években zajlott. Mint Európa nagy része, Horvátország is tele van középkori városokkal, valamint történelmi romokkal amelyek kivételessé teszik az országot, és lenyűgöző természeti látnivalókkal is, mint például a Plitvicei-tavak.

[wp_ad_camp_1]

Az első hely amit mindenképpen érdemes fellátogatni Dubrovnik, amelynek beceneve „Adriai gyöngyszem”. Horvátország déli csúcsán található lefelé az Adriai-tengertől, és a város a 7. században épült. Itt a házak mind narancssárga tetővel rendelkeznek amelyek gyönyörűen kiemelik a kék eget, ráadásul a város rengeteg városnéző kincset is tartogat az ide látogatók számára. Hvar is egy rendkívül híres hely a turisták között, ami nem is csoda, hiszen ez egy gyönyörű horvát sziget, amely a dalmát tengerpartnál található, és tele van látványos strandokkal. Hvar városa egy rendkívül vonzó város, amely 13. századi falakkal, gótikus palotákkal, valamint pompás templomokkal rendelkezik.

A Plitvice Nemzeti Park szintén kihagyhatatlan, hiszen ez az egyik legszebb természeti csoda egész Európában a lélegzetelállító tavaival, forrásaival és erdőivel. A parkban 16 átjárható tó található, amelyek alsó és felső klaszterekre vannak osztva. A tavak változatos színűek, van türkizkék, zöld és szürke színű is. Végül de nem utolsó sorban Split városát is érdemes fellátogatni ami Horvátország második legnagyobb városa. Split a dalmát tengerpart félszigetén fekszik, és a város fő attrakciója a gyönyörű gótikus és reneszánsz építészet. Diocletianus palotáját például a imádják a turisták, hiszen évszázadokkal ezelőtt épült római császári palotaként. A történelmi központon kívül itt a turisták a tengerparti sétányon kedvükre vásárolgathatnak és nézelődhetnek is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs