2019. november 24.
Horkolás kezelése – Van megoldás!

A horkolás nem újkeletű dolog, ugyanis a férfiak 45 százalékát, míg a nők 30 százalékát érinti. Egy szóval, igen, a nők is horkolnak. Viszont mindkét nem esetében egészségügyi problémákhoz, különféle betegségekhez vezethet, így a horkolás jóval több, mint zavaró hangjelenség!

[wp_ad_camp_1]

Horkolás kezelése nagyon fontos, annak ellenére, hogy sokan nem veszik komolyan ezt a problémát. Hogy jobban értsük miért káros a horkolás, mindössze az okát kell megismernünk, bár a kockázatok sem túl biztatók! Horkolás közben ugyanis a légutak összeesnek, aminek oka a túl laza lágyszájpad izmoknak és garat izmoknak tudható be. Ugyanakkor az okok közt szerepelhet a gyermekkorban megnagyobbodott orrmandula és az orrsövényferdülés is. A légutak összeesése miatt a légzés akadályozva van, ezáltal a légzőszervi szerkezetek rezonanciája hallhatóvá válik, ami nem más, mint a horkolás. Ahogy már fentebb említettük, a horkolásnak vannak bizonyos kockázatai. Ilyen például a koncentrációhiány, ingerlékenység, obstruktív alvási apnoé, csökkent libidó vagy az álmatlanság.

Az obstruktív alvási apnoéra különösen szeretnénk felhívni a figyelmet, mivel ez nappali aluszékonysággal, reggeli fejfájással, rövid távú memória-kieséssel és hallucinációval járhat. Az obstruktív alvási apnoé tünetei önmagukban is életveszélyesek lehetnek! A horkolás kezelése tehát nagyon fontos! Számos alternatíva létezik a horkolás megszüntetésére, azonban ezek sokszor kényelmetlenek, csak rövid időre jelentenek megoldást vagy fájdalmasak. Viszont a NightLase kezelés teljesen fájdalommentes és végleges megoldást nyújt! A Nightlase kezelés a Belvárosi Orvosi Centrumban érhető el, ahová telefonon vagy online felületen keresztül tud időpontot foglalni.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs