2016. szeptember 02.
Honnan származik a Maine coon macska?

Nem véletlenül vált Amerika nemzeti macskájává a Maine coon macskafajta, ez a gyönyörű és szokatlanul nagy méretekkel rendelkező hosszú-szőrű cica. Szőrzete rendkívül egyedülálló a macskák körében, hosszú, selymes és vízálló, és annak ellenére, hogy milyen sűrű, nem igényel különösebb gondozást sem.

[wp_ad_camp_1]

Mint ahogyan sok más jellemzője, szőre is úgy alkalmazkodott az egykor még zord körülményekhez, hogy az a macskának a lehető legoptimálisabb testfelépítést biztosítsa a túléléshez. Végleges súlyát nagyjából 3-5 éves kora körül éri el, ami meghaladhatja akár a 8-12 kg-ot is, nemtől függően. Hosszú és igen bozontos szőrű farkát szundításkor maga köré csavarja, ezzel is védekezve az esetleges kihűlés ellen. Fejéhez képest nagy füleit szintén sűrű és hosszú szőr borítja, ami szigetel a hideg ellen, illetve a hallótávolságát is megnöveli a cicának.

Termetét és egyéb sajátosságait annak köszönheti, hogy őseit a vikingekkel letelepedett erdei macskákhoz eredeztetik, illetve szintén Európát jelöli meg egy másik elmélet származási helyként. Eszerint a tengerészek vitték magukkal Európából Amerikába hajójukon, és ez a fajta kiállta a rendkívül hideg időjárás próbáit is a tengeren. Viselkedését illetően játékos, hűséges típus. Termetéhez képest vékony, trillázó hangot ad ki, de azt is meglehetősen ritkán. Nagyon barátságos cica, de nem az az ölben tartható „kisállat”. Habitusa kicsit olyan, mintha a kutyák és a macskák jó tulajdonságai elegyítették volna egyetlen állatban. Ha szeretetre van szüksége, biztos, hogy gazdájához fordul.

Ez a fajta cica egyesíti a túlélést, a barátságot, a bájt és a szabadságot egy testben, nem véletlenül sokak kedvence ez a módfelett gyönyörű és elegáns állat, hiszen minden egyed valódi egyéniség. Különleges jellemzői miatt igen népszerű macska, azonban hazánkban kevesen engedhetik meg maguknak. Magyarországi ára jelenleg eléri a 80-130.000 forintot is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs