2021. február 18.
Honduras legszebb helyei

A pálmafákkal szegélyezett homokos tengerpartoktól és az elbűvölő felhőerdőktől az ősi maja romokig és a spanyol gyarmati városokig Hondurasban mindent megtalál, amit a turisták Közép-Amerikában keresnek. A Guatemala, El Salvador és Nicaragua között elhelyezkedő Honduras a régió egyik legnagyobb országa, és egy hosszú karibi tengerparttal rendelkezik, amely kényelmet kínál számos gyönyörű tengeri szigetnek, valamint a világ második legnagyobb zátonyának is otthont ad.

[wp_ad_camp_1]

Az ország fővárosa, Tegucigalpa, valamint más nagyvárosok, például San Pedro Sula és La Ceiba, a modern látnivalók és a közlekedés, a bevásárlás, az étkezési és az éjszakai élet választékát kínálják, míg a bájos óvárosokban, mint Comayagua és Gracias, spanyol történelem és gyarmati építészet található. A hangulatos hegyi város, Santa Rosa a turista jegye Copan lenyűgöző ősi maja romjaihoz. Az olyan áhított úti célok, mint a Cuscuco Nemzeti Park, a Yojoa-tó, a Río Plátano Bioszféra Rezervátum és a Rio Cangrejal Honduras természetes látnivalók, amelyek trópusi felhőerdőkön keresztüli túrázási lehetőségek, amelyek a kávéültetvények bejárása és az egzotikus vadvilágban hemzsegő érintetlen ökoszisztémák felfedezése mellett olyan kalandok, amelyeket soha nem fog elfelejteni.

Rövid repülés vagy hajóút után a Roatan, Utila és Guanaja öböl szigetein egy karibi paradicsomot talál, amely ideális úszáshoz, búvárkodáshoz, sznorkelezéshez, sporthorgászathoz és csónakázáshoz. Honduras nyugati részén, a guatemalai határ közelében található egy zöldellő völgy, amelyet erdős hegyek és vastag dzsungel vesz körül majmok és trópusi madarak hangjával. Ennek a derűs völgynek a közepén fekszik Copan, egy hatalmas régészeti lelőhely, amely az ősi maja civilizáció egyik leglenyűgözőbb városának romjait tartalmazza.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs