2021. augusztus 23.
Homokozós játékokkal még élvezetesebb a játék!

Gyermekkorban nem érdemes különféle fejlesztő feladatokkal traktálni a gyermeket, hiszen a gyermek észrevétlen módon leginkább a játék által fejlődik. A legegyszerűbb játékos tevékenységek jelentik a legnagyszerűbb szórakozást!

Homokozós játékok által sokkal élvezetesebb lehet a játék, ráadásul a fejlesztő hatásokról sem szabad megfeledkezni. Az első alkalom, amikor a gyerek találkozik a homokkal, igazán különleges pillanat! Ahogy nagy szemeket mereszt a homokozóra, megfogja a képlékeny anyagot, illetve a homokozós játékokat, olyan mintha valamilyen csoda történne. Bizonyos szempontból ez így is van, hiszen a homokozás rendkívül hasznos, fejlesztő hatású a gyermekek számára. Akár a játszótéren, akár a strandon vagy épp otthon játszik a kertben a gyerek, igazán szórakoztató a homokkal való alkotás. A homok egy képlékeny anyag, amit a gyerek hamar megtapasztal, ahogy ujjai közt morzsolja vagy épp rajta egyensúlyoz. A homokon lépkedve kiválóan fejlődik az egyensúly érzék. Nem kizárt, hogy a gyerek egyszer-kétszer fenékre huppan, de ez is a fejlődését szolgálja. Úgy is mondhatjuk, hogy a gyerek úgy nevezett proprioceptív érzékelése fejlődik. Ez az a tudatosság, amit akkor használunk, mikor egyenetlen felületen sétálunk és nem nézünk le.

A homokozás kiváló módja, hogy a gyerek fizikailag is megerősödjön. Egyrészt a szaladgálás, guggolás, felállás során fejlődik a nagymotoros mozgás, illetve a homok formázása és a homokozós játékokkal való játék közben a finommotorikus mozgás. Ezenkívül a szem-kéz koordináció is fejlődik, amire nagy szükség van az iskolába menetelkor. Homokozni tehát kétségkívül hasznos és egyben élvezetes mulatság, különösen, ha homokozós játékok is rendelkezésre állnak! Bővebb információkat a jatektenger.hu webáruházban talál!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs