2022. november 18.
Hol vannak a Moher sziklái

A rendkívüli Moher-sziklák, amelyek kétségtelenül Írország leglátogatottabb látványosságai, csodásan magasodnak West Clare vad atlanti partvidéke fölött. A sziklák 214 méterrel a háborgó óceán felett állnak a legmagasabb pontjukon, és 8 kilométeren át húzódnak a Clare-part mentén. Ezek mellett pedig elképesztő kilátás nyílik.

Északon és nyugaton találhatók az Aran-szigetek, a Galway-öböl, a Tizenkét Ben-hegység és a Maam Turk-hegység. Délen pedig a gyönyörű és lenyűgöző Loop Head található, mögötte a ködben megbúvó Kerry-parttal. Az ikonikus Moher-sziklák tetején pedig az O’Brien-torony, Írország egyik legtöbbet fényképezett nevezetessége ül, és kitart a széllel és a könyörtelen atlanti támadásokkal szemben, hogy megvédje a partot a spanyol galleonoktól és a hadakozó törzsektől. De még a Moher szikláiról nyíló panorámás kilátásnál is elbűvölőbbek a kilátások a tomboló Atlanti-óceánra, egészen lent. Hatalmas hullámok vetik magukat a sziklákra újra és újra, felszakítva a sziklát, jellegzetes bömbölő hanghullámot bocsátva ki, és sópermetet szórva a magasba. Másnap pedig nyugodt és kék a tenger, és a vízen csak a sziklafalhoz közeli turistahajók okozta hullámzást lehet megtekinteni.

A Moher-sziklák valóban rendkívüliek, a kilátások, a hangok és a vadon élő állatok ünnepei, amelyek csodálatosan együtt alkotják a világ egyik nagy természeti csodáját. Csodálatos látvány, amely örökre emlékezetes marad! Az Eireann Route 350 busz Galway és Moher sziklái között jár, így erre érdemes felszállni. Alternatív megoldásként kövesse az N6-ost Galwayből Kilcolganba, majd az N67-et és R478-at a The Cliffs of Moher felé. Ne feledje, hogy nem kell fizetnie a Moher-sziklák megtekintéséhez. Évmilliók óta ingyenesek és mindig is azok lesznek. Látogasson el a furcsa St Brigid’s Wellbe, és meglátja, milyen fontos helyet foglal el a vallási tisztelet az ír társadalomban.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs