2021. július 14.
Hol szállhat meg Torontóban?

Kanada legnagyobb és legnépesebb városa, Toronto Ontario fővárosa, és maga a névadó Ontario-tónál fekszik. Az európai történelme a 18. századra nyúlik vissza, Toronto eredetileg a York nevű brit gyarmati településből nőtt ki. Ma külterületi tanyái és vad területei a város részét képezik, külvárosokká és természetes enklávékká váltak amelyeket érdemes felfedezni.

[wp_ad_camp_1]

Egy modern város, sok kreativitással – valamint nagy üzleti és bankszektorral – Toronto rengeteg fantasztikus építészetnek ad otthont. Ez átjárja a jóképű viktoriánus kúriákat és a régi kormányzati épületeket a mérföldkőnek számító CN Tower-ig – amely egykor a világ legmagasabb építménye volt. Évente a város több mint 25 millió turistát fogad, akiket a laza élet, a nyitott kultúra és a tóparti életmód rejtélyes keveréke vonz. Íme néhány a legjobb területek közül, ahol megszállhat egy torontói kirándulás során. A Yonge-Dundas területe Toronto szívében található, és a Yonge-Dundas tér körül helyezkedik el – amely magában foglalja a saját metróállomást is. Egy új területről van itt szó, mert a tér csak 2002-ben készült el, nyilvános teret biztosít a város számára. Ezen a téren számos művészeti előadást és egyéb tevékenységet rendeznek.

A torontói Times Square-ként emlegetett Yonge-Dundas izgalmas hely, ahol Toronto belvárosának közepén letelepedhet.  Itt éttermek és bárok lavinája várja majd. Rengeteg itt a történelem is, például a szárnyaló Szent Mihály-székesegyház, amelyet az 1800-as években építettek. Az ezen a területen elhelyezkedő szállodák magasodó láncszállodákból állnak – modernek, kényelmesek és az ár szempontjából csúcsminőségűek -, valamint egy maroknyi olcsóbb lehetőség is rendelkezésre áll. A kissé költségkímélő szálloda Toronto szívében, a Chelsea Hotel Toronto lehetőséget kínál luxus életvitelre anélkül, hogy mélyen bele kéne nyúlnia a pénztárcába.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs