2020. november 06.
Hol szállhat meg Edinburgh-ben?

Skócia fővárosa, Edinburgh mélyen történelmi város, elképesztően jól megőrzött régi központtal. A város központja és a kiemelkedő vár mellett történelmi utcákkal is tele van; a templomtornyok és a régi épületek háztetőit is érdemes megnézni, amelyek határozottan festői kilátást nyújtanak.

[wp_ad_camp_1]

A történelem sokkal tovább nyúlik vissza, évezredes bronzkori leletek tárultak fel a város körül, leginkább a sziklások esetében, a belvárostól délre. Mind a mai napig az örökség még mindig erős. Minden évben augusztus folyamán a város a híres Edinburgh-i Fesztivál házigazdája. Ez a világ legnagyobb művészeti fesztiválja, és azt az időszakot jelöli, amikor a városi utcákat utcai előadók és zenészek veszik át, sok helyszínen színdarabokat, vígjáték-díszleteket, koncerteket és művészeti kiállításokat rendeznek. Bár elég kompakt a gyalogláshoz vagy a kerékpározáshoz, Edinburgh repülőtérrel, számos vasútállomással, villamoshálózattal és buszokkal rendelkezik, amelyek segítségével bejárhatja a várost.

Ha ebben a varázslatos városban szeretne megszállni, valamint a megfizethető hátizsákos szállók és a nyüzsgő kocsmák felett elhelyezkedő szállásokat keresi, akkor nem dog csalódni, de néhány nagyszerű, előkelő szálloda és gyönyörű vendégház teszi az Edinburgh-ben tartózkodását olyan élvezetessé, mint magát a felfedezését.  Amint azt a névből megtudhatja, az óváros – vagy skót Auld Toun – Edinburgh legrégebbi része. Ez a városrész sok középkori utcáját megőrzi, és itt található a „város” – ha nem az egész Egyesült Királyság legismertebb tereptárgya – az Edinburgh-i kastély. A 12. századi Holyrood-apátság, amelyet a „Szikla” lábánál hoztak létre, kiterjedt és nőtt az úgynevezett Royal Mile nevű utcán – egy macskaköves utcán, amely történelmi épületekkel zárja el a tömböt -, az éves Edinburgh Fesztivál helyén is. Ebben a negyedben mindenképpen érdemes megszállni.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs