2020. október 31.
Hol következhet be fékfolyadék szivárgás?

Gyakran előfordul, hogy a parkolóban lévő vagy az út mentén lerobbant autó alatt egy nem várt tócsa gyűlt össze. Ahhoz, hogy kiderüljön mi a probléma, előbb arra kell rájönni, hogy milyen folyadék gyűlt össze a gépjármű alatt. Ha ez megvan, akkor sokkal könnyebb a hiba forrását is beazonosítani.

[wp_ad_camp_1]

A fékfolyadék szivárgásról itt tájékozódhat bővebben! A legtöbb esetben a gépjármű alatt összegyűlt folyadék a fagyálló. Ennek oka nagy valószínűséggel a hűtőrendszer meghibásodása. Az autóban a fagyálló is fontos feladattal rendelkezik, ugyanis a motor megfelelő hőmérsékleten való tartása a feladata, így jó, ha nem folyik el az összes. Ha csak kis mennyiség gyűlt össze a gépjármű alatt, abban az esetben is érdemes ellátogatni egy szervizbe, hiszen a szivárgás fokozódhat. A fagyállónak jellemzően sárga, kék, zöld vagy vörös színe van. A fagyálló mellett az olajfolt is megjelenhet az autó alatt. A sötét, szennyezett olaj motorolaj, míg a kevésbé zavaros, világos olajfolt a fékfolyadék vagy esetleg hidraulikaolaj. A fékfolyadék a hidraulikus nyomást tartja fenn a fékrendszerben, így szivárgása idővel a teljes fékrendszer meghibásodásához vezethet, így fontos, hogy a probléma kellőképp komolyan legyen véve.

Ha az autó alatt víztócsa található és a víz tiszta, akkor nagy valószínűséggel kondenzvízről van szó. A kondenzvíz általában a klíma működésének kísérőjelensége, különösen akkor, ha az idő párás. Ha a víz zavaros, akkor más probléma áll a háttérben. Elképzelhető, hogy az ablakmosó folyadéktartálya sérült meg és ez a szivárgás oka. Ez nem komoly probléma, de érdemes vele foglalkozni. A másik lehetőség, hogy a hűtőrendszer hibásodott meg. Ez már sokkal komolyabb gond, így fontos minél előbb felkeresni egy autószervizt, ahol orvosolni tudják a problémát!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs