2021. augusztus 18.
Hol érdemes megszállni San Franciscóban?

A liberális Amerika szülőhelye, San Francisco vitathatatlanul régóta ismert az ellenkultúrájáról, és nem is csoda, hiszen a hírhedt Haight-Ashbury-ben kezdődött a hippi kultúra. Korábban ez kísértette az 1950-es évek Medvegenerációjának – vagy „beatnikeknek” – íróit és költőit, és még a múltban a vagyonukat kereső kínaiak jelentős bevándorlása hozta létre a világ egyik legfontosabb kínai negyedét.

Ma San Francisco városa mindenképpen izgalmas hely a látogatáshoz, ahol a konyha és a független üzletek, a művészet és a nemzetközileg elismert turisták célpontjainak végtelen utcái adnak otthont. Itt találja a helyieket, akik a bohémektől terjednek, a hajléktalanoktól a milliomosokig, a sokszínű és élénk, mégis nyugodt város lakosságáig, amely minden látogatandó területen kifizetődő. Ami a sokszínűséget illeti, ez a terület valószínűleg a legváltozatosabb San Franciscóban. A kis Olaszország szíve North Beach -ben található, ahol a kínai negyed – Washington Square Park határolja és keveredik vele, a Szent Péter -Pál-templom pedig az egyik oldalon a helyi olaszok közösségi központja, és az idősebb kínaiak is használják a tai chi-t minden reggel. Igazi kultúrák keveréke van jelen itt, és itt tartózkodni azt jelenti, hogy meg kell ismerni a helyieket.

Az éhezők számára sok olasz étterem található a környéken, a kis kávézóktól a hatalmas éttermekig. Ezek egyike a Caffe Trieste, San Francisco leghíresebbje; Ennek a kávézónak a korábbi vendégei közé tartozik Alan Watts, Vincent Price, a Beat Generation írói, Jack Kerouac és Allen Ginsberg, valamint Francis Ford Coppola – ő írta a Keresztapa forgatókönyvének nagy részét, miközben ezen a helyen ült. A Hotel Boheme egy menő szálloda az 1880 -as évekből származó épületben kapott helyet. Mondanunk sem kell, hogy az itteni hangulat alternatív, európai koktélbútorokat és dekorációkat, valamint falakat díszítő történelmi fényképeket kínál.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs