2019. augusztus 16.
Hogyan védekezzünk a betörők ellen nyaralás alatt?

Nyaralás után az ember élményekkel tele, feltöltődve tér haza. Derült égből villámcsapásként érheti az embert, ha azt látja, hogy otthonába betörtek és elvitték értékeit.

[wp_ad_camp_1]

A legtöbb ember nem is sejti, hogy a tudta nélkül segíti a betörőket. A rendőrség minden évben felhívja a figyelmet a lehetséges veszélyekre, hisz az üresen maradó lakás kész főnyeremény a betörők számára. Érdemes a kertben nem hagyni különféle szerszámokat, vagy akár létrát, hiszen ezzel egyrészt felhívjuk a betörők figyelmét, hogy senki nincs a házban, másrészt megkönnyítjük a dolgát a házba való bejutásban. Továbbá érdemes a sövényeket megnyírni, mivel így megakadályozzuk a betörőket a rejtőzködésben. Az előfizetéseket érdemes lemondani vagy megkérni egy családtagot, hogy ürítse ki a postaládát, hisz egy újságokkal tömött postaláda arra utal, hogy senki sincs a házban. Ha jó viszonyt ápolunk a szomszéddal, akkor megkérhetjük, hogy figyeljen a házra.

Az egyik legnagyobb hiba, hogy sokan világgá kürtölik, hogy nyaralni mennek. A betörők egyre inkább vadásszák az olyan áldozatokat, akik a közösségi oldalakon hirdetik, hogy elhagyták a házat. Érdemes beállítani, hogy csak a barátok és a család lássa a képeket vagy a nyaralás után kitenni a képeket. Sok betörőt elriaszt, ha azt látja, hogy a lakásban felkapcsolják a lámpákat, mivel az a lakók jelenlétére utal. Az időzítős kapcsolók bizonyos időközönként felkapcsolják a lámpákat, így nem tűnik úgy, hogy üres a lakás. A mozgásérzékelős lámpák is kiváló, hogy elriassza a betörőket, ráadásul a szomszédok figyelmét is felhívja, hogy valaki van a kertben.  Érdemes riasztót is beszereltetni, mivel ez az egyik legbiztosabb módszer a betörők ellen. Továbbá extra zárat vagy rácsot is megéri felszereltetni a biztonság kedvéért.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs