2016. október 16.
Hogyan vásároljunk parfümöt?

Ugyan ki ne szeretné, hogy valami kellemes, vonzó illat egész nap körbeölelje? Persze, ha parfümökről van szó, akkor bizony nagyon eltérő véleményeket, illetve ízléseket tudunk megkülönböztetni egymástól.

[wp_ad_camp_1]

Vannak például olyan hölgyek és urak is, akiknek tökéletesen elég ha mindössze a tusfürdő vagy a szappan illatát lehet rajtuk érezni halványan zuhanyzás után, míg mások még otthon is magukra fújnak egy kevéske parfümöt, akár egy-egy magányos estén is, lefekvés előtt. Egyesek a szolidabb, úgynevezett bőr-közeli illatokat részesítik előnyben, amelyet legfeljebb a párjuk érezhet rajtuk egy-egy összebújás alkalmával, míg mások csakis olyan illatokat részesítenek előnyben, amelyekkel úgymond „csíkot húznak”. Kétségtelen, hogy nincs is annál nagyobb bók az illatunkat illetően, mint amikor az utcán vagy a közértben valaki megállít minket és megkérdezi tőlünk, hogy mi ez a csoda, ami körülleng minket. A parfümvásárlás azonban sohasem egyszerű dolog, még akkor sem, ha pontosan tudjuk, hogy milyen illatot szeretnék. Megesik ugyanis néha – és ezt a nagy parfüm gyűjtők bizonyára megtapasztalták már –, hogy a hőn áhított illat a bőrünkre fújva percek alatt elillan, vagy ami még rosszabb, egyszerűen szúróvá és kellemetlenné válik. Mindez azért van, mert az illat reakcióba lép a mi bőrkémiánkkal a végeredmény pedig nem minden esetben felemelő. Félreértés ne essék, ha egy alapvetően általunk kellemesnek ítélt parfüm rajtunk nem működik jól, annak nem higiéniai oka van, vagyis nem arról van szó, hogy a bőrünk alapvetően büdös lenne!

Egyszerűen arról van szó, hogy az adott parfüm „nem szeret minket”, így az iránta táplált lelkesedésünk nem talál viszonzásra. Így lehetséges az is, hogy ugyanaz a parfüm más és más illattá alakul egy papírdarabra fújva, az egyik, majd pedig a másik vásárlóra fújva. Éppen ezért nagyon fontos, hogy soha nem vegyünk vakon parfümöt, hacsak nem szeretnénk megkockáztatni, hogy a pénzünket kidobjuk az ablakon, hiszen egy eredeti illatkompozíció bizony nem olcsó mulatság!Mielőtt beszereznénk egy illatot az sem árt, ha előtte legalább egyszer kipróbáljuk a következőképpen: a csuklónkra fújunk a teszterből, majd távozunk az üzletből és a nap folyamán meglátjuk, hogy a kiszemelt illat mennyire teljesít jól idő és intenzitás szempontjából! Ha pedig elégedett vagyunk, akkor megvásárolni ráérünk máskor is, az üvegcse még jövő héten is ugyanott fog minket várni a parfüméria polcán!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs