2020. november 07.
Hogyan válaszoljunk a “Mi a legnagyobb gyengesége?” kérdésre egy állásinterjún?

Annak ellenére, hogy ez az egyik legelterjedtebb interjúkérdés, mindenki utálja, ha egy állásinterjú során felteszik: „Mi a legnagyobb gyengesége?”

[wp_ad_camp_1]

A “Mi a legnagyobb gyengesége?” sikeres megválaszolása gyakran probléma egy állásinterjún, és nehéz, hogy ne hazudjon, és ne találjon olyan választ, amelyről azt gondolja, hogy túlzás lehet az állásinterjút végző személy előtt (például ha úgy jön le, hogy ön “perfekcionista” vagy “túl kemény munkás”). Ehelyett inkább koncentráljon egy olyan készségre, amelyet még tovább szeretne próbálni. Tegyük fel például, hogy interjút folytat egy képzési koordinátor pozícióra a kedvenc cégénél. Szereti fejleszteni a tananyagokat és tanítani másokat, ugyanakkor nagyon ideges lesz, amikor előadásokat tart, mert a nyilvános beszéd nem az ön erőssége. Ahelyett, hogy megpróbálná ezt szőnyeg alá söpörni, foglalkozzon vele, de enyhítse az állásinterjút végző személy aggályait azzal, hogy megosztja, mit tesz ennek a kihívásnak a leküzdésére.

“Be kell vallanom, hogy a nyilvános beszéd mindig is nehéz volt számomra, mert introvertált vagyok. Idegessé tesz, hogy emberek elé álljak és beszéljek. Megtanultam azonban, hogy ez szerves része volt a mások képzésének, amit imádok csinálni. Tehát keményen dolgoztam a nyilvános beszédkészségem javításán, mivel havonta részt vettem találkozókon, valamint önkéntes tréningeken vettem részt a kollégáknak, hogy további gyakorlatokon vehessek részt. Nagy különbséget észleltem a magabiztossági szintemben, és edzőként betöltött szerepemnél minden eddiginél jobban éreztem magam. ” Lényegében azt akarja mondani, hogy megértette, hogy egy területen gyenge, de ennek pótlására keményen dolgozott ezen a területen, mert tudja, hogy ez fontos a szerepében. Erre a kérdésre nem kell hosszú magyarázatot adni. Legyen egyszerű és egyértelmű, és inkább a pozitívumokra koncentráljon, mintsem a negatívumokra.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs