2022. május 18.
Hogyan válasszunk órát ajándékba?

Ajándékot venni néha a legegyszerűbb, néha azonban a legnehezebb dolog a világon. Amikor pontosan tudjuk, hogy egy szerettünk mi után áhítozik, akkor gyakorlatilag csak a pénztárcánk szabhat gátat, ám amikor valaki olyat szeretnénk meglepni, akinél fogalmunk sincs arról, hogy mi lehet a vágya és minek örülne, akkor bizony nagyon nehéz megtalálni a megfelelő ajándékot.

Ilyenkor aztán érdemes valamilyen klasszikus darabnál maradni, és a karóra az pontosan ilyen, hiszen személyes is, de nem túlságosan, elegáns is, de de lehet sportos, ha úgy szeretnénk, arról nem is beszélve, hogy szinte minden ár szegmensben találhatunk egy megfelelő darabot, attól függően, hogy milyen értékben szeretnénk vásárolni. Érdemes azonban nem félvállról venni a megfelelő modell kiválasztását, hisz nyilvánvalóan azt szeretnénk, hogy a megajándékozott tényleg örüljön és használja is majd amit tőlünk kapott. Szerencsére nincs nehéz dolgunk, mindössze egy kis megfigyelésre és bonyolultabb esetekben talán némi nyomozásra lesz csupán szükség.

Ha van rá lehetőségünk, akkor próbáljuk meg kideríteni az ajándékozott személy stílusát. Milyen ruhákat vesz fel, melyek a kedvenc színei, sőt, a legszerencsésebb, ha azt is sikerül megtudni, hogy milyen órákat hord. Végső soron ugyanis nem is az a legnagyobb döntés ilyenkor, hogy milyen márkát válasszunk – ennek egy bizonyos szint felett nincs túl nagy jelentősége -, hanem az, hogy eltaláljuk azt a stílust, amit majd szívesen visel a megajándékozott. Vannak azonban olyan tényezők, amelyekre mindenképpen figyeljünk oda. Ilyen például a szíj kérdése, hisz ha például az, aki kapja munkához is használja az órát, esetleg sokszor ér vizet a keze, akkor célszerű fémszíjas modellt választanunk, ám azt sem árt kideríteni vásárlás előtt, hogy nincs-e esetleg fémallergiája, mert ha igen, akkor lehet, hogy a szilikon – esetleg a bőr – lenne a megfelelő választás. A lényeg, hogy a lehető legtöbb információt gyűjtsük be, mielőtt döntenénk, így lesz a legnagyobb esélye annak, hogy pontosan olyan órával lepjük meg az ünnepeltet, amilyenben örömét leli majd.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs