2021. szeptember 10.
Hogyan válassza ki az otthonához illő sötétítő függönyöket?

Az otthonába áramló természetes fény gyönyörű dolog kivéve, ha aludni szeretne, vagy magánéletet szeretne szerezni. Igen, a sötétítő függönyök szinte szükségszerűek, függetlenül attól, hogy hol él és vásárlás előtt érdemes némi kutatást végezni annak érdekében, hogy otthonának megfelelő méretű és stílusú sötétítő függönye legyen.

Az első lépés a méretek megfelelő kiszámítása. A hosszúság az egyik legnagyobb tényező, amelyet figyelembe kell venni a függönyök kiválasztásakor. Az, hogy milyen méretet választ, az ablakok és a mennyezet magasságától, valamint a megjelenéstől függ. A sötétítő függöny hosszát a rúdvégektől, ahol sötétítő függöny lelóg a függönyrúdról, a szövet aljáig történő méréssel határozzák meg. A sötétítő függönyök különféle szövetekből készülnek. Amellett, hogy átgondolja az ablakok általános megjelenését, ne feledje az áthaladó fény mennyiségét sem figyelembe venni. A nehezebb szövetek több fényt tartanak távol, mint a könnyebb szövetek. Ha azt szeretné, hogy sok fény ragyogja át a nappaliját, akkor használjon pamutszöveteket. Ha mérsékelt mennyiségű fényt szeretne, válasszon vászon sötétítő függönyöket, amelyek texturált szövést kínálnak, amely átengedi a fényt, de nem teljes mértékben.

Ha azt szeretné, hogy a fény teljes egészében vagy többnyire el legyen takarva, válasszon bársony sötétítő függönyt, amely rendkívül nehéz. A sötétítő függönyök, amelyek speciális béléssel rendelkeznek, amely teljes mértékben elzárja a napfényt, szintén választhatók ebben az esetben. Mindegyik szövetválasztékon belül szín és minta tekintetében is sok közül választhat. Legyen merész, ha azt szeretné, hogy sötétítő függönyei a szoba kiemelkedő jellemzői legyenek, vagy legyen egyszerű, ha nem szeretné a figyelmet rájuk hárítani. A függönyök kiválasztásának utolsó lépése a kellékek kiválasztása, beleértve a olyan függönyrudat, amely illik a térben található stílushoz.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs