2021. október 22.
Hogyan töltsön el néhány hetet Kolumbiában

Olyan turisztikai célpontot keres, amely lenyűgöző strandokkal, zöldellő esőerdőkkel és festői gyarmati városokkal büszkélkedhet? Akkor érdemes megfontolni egy kolumbiai utazást. Ez a dél-amerikai ország, amely Ecuador és Venezuela között található, mindezt, valamint a gyönyörű időjárást szinte egész évben kínálja.

Bár Kolumbiának eddig sikerült a radar alatt maradnia, az ország minden kínálatával együtt, valószínű, hogy ez nem marad sokáig így. Tehát ha szeretné meglátogatni ezt az országot, mielőtt a tömeg felfedezné, nézze meg a következő Kolumbiai útvonalat. Kolumbia legnagyobb repülőtere Bogotában található, így ez a főváros kiváló hely az ország felfedezéséhez. Bogota egyben Kolumbia legnagyobb városa, és 8 millió embernek ad otthont. Összehasonlításképpen, New York város lakossága 2015-ben valamivel több mint 8,5 millió volt. Egy ekkora városhoz képest nem meglepő, hogy Bogota rengeteg látnivalót kínál a látogatóknak, beleértve a kiváló éttermeket, kiváló múzeumokat és a La Candelaria-t, a város macskaköves történelmi központját. Amíg Bogotában tartózkodik, feltétlenül nézze meg a Museo Del Oro-t, amely a város legismertebb múzeuma. A kolumbusz előtti, aranyból készült műtárgyak látványos gyűjteményét tartalmazza, valamint az eddig felfedezett legnagyobb csiszolatlan smaragdot.

Ha szeretne egy pillantást vetni a régi Kolumbiára, akkor nézze meg a Villa de Leyvát, egy megőrzött gyarmati várost, ahol sétálhat a macskaköves utcákon, miközben megcsodálhatja szép építészetét. A Villa de Leyva-t 1572-ben alapították, és a kolumbiai Nemzeti Örökségi Városok Hálózatának része. Ez a város számos érdekes régészeti lelőhellyel büszkélkedhet, és kiváló hely a helyi kézműves termékek vásárlására. Villa de Leyva egyik legegyedibb látnivalója a Terrakotta Ház. Ezt az agyagszerkezetet a világ legnagyobb kerámiájának tartják.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs