2021. október 12.
Hogyan töltsön el néhány hetet Ecuadorban?

Ahogy a név is sugallja, Ecuador nemzete az Egyenlítőn terül el, egyesítve az északi és a déli féltekét. Ecuador egy élénk, lenyűgöző ország Dél-Amerikában, és hihetetlen célpontot jelent. Ha egy közelgő ecuadori utazást tervez, készüljön fel mindenre, a vulkánoktól a gyarmati városokon át a buja dzsungelig. Bár egy hónapot is eltölthet azzal, hogy mindent felfedez, 2 hét Ecuadorban elég lesz ahhoz, hogy megnézze az ország legfontosabb látnivalóit.

Sok ecuadori útvonal Quitóban, az ország fővárosában kezdődik. Quito több okból is egyedülálló, de a legtöbb utazó értékelni fogja, hogy ilyen csodálatosan megőrzött történelmi központja van. Az óváros tele van a 16. és a 19. századi építészettel, és a világszínvonalú múzeumok közül néhány itt található, köztük a Museo del Banco Central és a Museo de la Ciudad hatalmas művészeti gyűjteménye, ahol Ecuador történelmének jelenetei láthatók. Quito a világ második legmagasabban fekvő fővárosa, és hogy ezt igazán értékelje, érdemes a szabadban sétálnia a Parque La Carolina-ban vagy a Teleferico felvonót is érdemes kipróbálni.

Amíg Quitóban tartózkodik, szánjon egy teljes napot Otavalo felfedezésére, amely mindössze 80 km-re (50 mérföldre) északra található Quitótól. Otavalo ad otthont az Otavalo néven ismert bennszülött lakosságnak, amely a férfiak és a nők hosszú hajának köszönhetően felismerhető. Otavalo embereket felismeri a megszokott ruhájukról, amely férfiaknak sötét poncsó, nőknél pedig szoknya fölött színes, hímzett derékpánt. Vásároljon kézműves termékeket a heti Mercado Artesanalban, amely az Andok egyik leghíresebb szabadtéri piaca, majd tudjon meg többet a helyi kultúráról a Museo del Pueblo Kichwa-ban vagy a helyi falvak egyikében, ahol vezetett túrákat kínálnak. Élvezze a hihetetlen tájat egy rövid kitérővel a Peguche-vízeséshez, mindössze két mérföldre a várostól.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs