2021. október 08.
Hogyan töltse el az idejét Thaiföldön?

A Mosolyok Földjének becézett Thaiföld egy lenyűgöző úti cél Ázsiában, amely tele van kultúrával, történelemmel, művészettel és konyhával. Egyetlen országúton keresztül meglátogathatja a beépítetlen területeken élő dombtörzseket, megtapasztalhatja Bangkok hírhedt éjszakai életét, bejárhatja a látványos templomokat, és ráérezhet a thai kultúrára. Könnyen eltölthet hónapokat Thaiföld szépségének megismerésével, de sok látogató megpróbál a lehető legtöbbet látni két hét alatt.

Ha csak egy helyre lenne lehetősége ellátogatni Thaiföldön, azt szeretné, ha ez Bangkok főváros lenne. Az első éjszakán a városban merüljön el közvetlenül a kultúrában, és töltse idejét a Rattanokosin kerületben. Ez az a hely, ahol a legtöbb világhírű nevezetesség összpontosul, így megtekintheti a Nagy Palotát, amely egykor a thai király rezidenciája volt, valamint a Smaragd Buddha templomát vagy a Wat Phra Kaew-t. A napot még több városnézéssel töltheti el, és ellátogathat olyan látnivalókhoz, mint a Wat Pho, Bangkok legnagyobb temploma, a Phra-palota és a Nemzeti Múzeum. Thaiföld jelentős szerepet játszott a második világháborúban, és Kanchanaburi városa volt a japán Halálvasút kezdete, amely Burmába vezetett, és amelyet hadifoglyok építettek. Ez egy történelmileg jelentős úti cél, és ha ott van, láthatja a hírhedt hidat a Kwai folyón, és még át is sétálhat rajta.

A második világháborúhoz kapcsolódó további tereptárgyak közé tartozik a JEATH Háborús Múzeum, a Chongkai háborús temető, a Thaiföld-Burma Vasúti Központ és a II. Világháborús Múzeum valamint Művészeti Galéria. Kanchanaburi számos hagyományos thai templomnak ad otthont, amelyeket be lehet járni. Amikor Thaiföldet még Sziám néven ismerték, mindennek a fővárosa Ayutthaya városa volt. A 14. században alapított város hihetetlen építészettel és történelmi látnivalókkal van tele.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs