2021. november 03.
Hogyan töltse el az idejét Mianmarban?

Bár technikailag a Mianmari Unió Köztársaságaként emlegetik, az országot Burmaként ismerheti. Az ókori Burmai Birodalomból fejlődött ki a modern Mianmar, amely számtalan kultúra megtelepedésének, megszállásának és a nemzet fejlődéséhez való hozzájárulásának eredménye. Néhány évvel ezelőttig szinte lehetetlen volt vízumot szerezni Mianmar látogatására, de ma már az utazók könnyedén bepillanthatnak ebbe a titokzatos és gyönyörű nemzetbe.

A nagyobb városok mellett, mint például Yangon, történelmi városokkal, természeti csodákkal és egyedülálló kultúrával találkozik a mianmari nyaralása alatt. Yangon, amelyet egykor Rangun néven ismertek, 2005-ig Mianmar fővárosaként szolgált. Habár már nem viseli ezt a hivatalos címet, Yangon továbbra is az üzleti és utazási csomópont az országban. A yangoni nemzetközi repülőtéren, a külföldi utazók fő belépési pontján való leszállás után ideje megnézni a Shwedagon Paya-t, a vallási pagodát, amelyet egész Mianmar legfontosabb nevezetességének tartanak. Töltsön el egy kis időt városnézéssel, és élvezze az olyan tereptárgyakat, mint a nyolcszögletű Sule Pagoda, a Szent Mária-székesegyház, a Musmeah Yeshua zsinagóga, a Nemzeti Múzeum és a Mártír-mauzóleum. Rengeteg gyarmati építészet található az egész városban, így remek hely a történelem és az építészet szerelmeseinek. Mianmar számos látnivalója vallási vagy spirituális jellegű, és ez alól az Aranyszikla sem kivétel.

A Kyaiktiyo néven is ismert Golden Rock egy pagoda, amelyet a legenda szerint Buddha ereklyéje köré építettek. A pagoda egy bizonytalanul fekvő sziklatömbön áll, amelyet aranylevél borít, a szikla pedig egy másik szikla tetején áll. Az Aranyszikla megtekintéséhez Kinpunba kell utaznia, egy kis hegytetős faluba, amely könnyű hozzáférést biztosít a látványossághoz. Ha vallási zarándokként szeretne eljutni az Aranysziklához, egy ösvény vezet a helyszínre, de körülbelül négy órát vesz igénybe gyalog.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs