2021. augusztus 16.
Hogyan tartsuk távol a szúnyogokat az udvartól?

A szúnyog lehet a világ legutáltabb rovara. Ez az 1/8–1/4 hüvelyk hosszú repülő poloska a Föld szinte minden helyén megél, és szereti szívni az emberek vérét. Emellett a világ legnyomasztóbb betegségeit is terjeszti, többek között a maláriát, a dengue -lázat, a sárgalázat és a Zikát.

Míg a szúnyogok nem károsítják az otthonokat, a tájakat vagy a kerti növényeket, ezeknek a kártevőknek a magas koncentrációja komoly kellemetlenségeket okozhat és bizonyos esetekben potenciálisan veszélyes lehet. A szúnyogokat távol tarthatja otthonától teljesen ép ablak- és ajtószűrőkkel – és ami még fontosabb, ha óvatosan nyitja és zárja a paraván ajtaját. Ezenkívül szúnyogriasztóval mindig segíthet megelőzni a csípést. A szabadban a legjobb megoldás e kártevők elleni küzdelemre az, ha megszüntetjük a szúnyogok életének forrását: az állóvizet. A szúnyogoktól való megszabadulása nem más, mint a penész megszüntetése: Ezek a tények az élet tényei – mindenhol megtalálhatók a szúnyogok, és nem lehet megszabadulni tőlük, vagy teljesen megelőzni őket. A penészhez hasonlóan a szúnyogoknak nedvességre van szükségük a növekedéshez ezért a legtöbb kezelési lépés a potenciális víztelepek felszámolására vagy kezelésére összpontosít. A ventilátorok segítségével távol tarthatja a szúnyogokat, amikor a szabadban ül.

Szinte minden, ami víztartó, legyen az természetes vagy mesterséges, potenciális táptalaja a szúnyogoknak. A levelekre, pálmafákra és egyéb udvari törmelékre hulló eső- vagy öntözővíz kis medencéket hoz létre, ahol a szúnyogok szaporodnak. A probléma kiküszöbölése érdekében tartsa rendben az udvart. Ezenkívül ne hagyjon kedvtelésből tartott edényeket, bútorokat, gyertyatartókat vagy egyéb mesterséges tárgyakat, ahol vizet gyűjthetnek. Ha van egy tavacska vagy más dekoratív vízi elem az udvaron, akkor nem kell lecsapolni, nehogy szúnyogok szaporodjanak ott.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs