2016. december 04.
Hogyan óvjuk télen az immunrendszerünket?

A téli időszak beköszöntével, már megviseli szervezetünket a tartósabb hideg, a mind alacsonyabb hőmérséklet. Persze már ősszel jó elkezdeni az immunrendszer támogatását, de akit még nem vert le lábáról a szezon, nem mindig veszi komolyan a betegségek megelőzését.

[wp_ad_camp_1]

Télen sem késő azonban stimulálni a szervezet védekező rendszerét. A megfelelő táplálkozás nyilván minden évszakban hasznunkra válik.  Azonban a mindennapi stressz, a szmog, a mérgező anyagok, amiket akarva akaratlanul beviszünk a szervezetünkbe, nem beszélve a genetikai hajlamokról, amelyek rizikófaktort jelentenek, legyengíthetik szervezetünket. Ezért érdemes segítségért folyamodni. Az egyik legnagyobb barátunk ilyenkor a méz, és a méhészeti termékek. A méz mai ismereteink alapján közel 70-féle gyógy-, és fiziológiai hatással bír. A méz kiváló szénhidrátforrás, gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat, szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket. A rendkívül magas enzimtartalma okozza a jelentős antibiotikus sajátosságát. A lépes mézben lévő viasz és propolisz fokozza a méz hatékonyságát nyálkahártya-gyulladások, illetve immungyengeség esetén.

A virágpor, jelentős energiaforrás. Emellett fontos fehérje, ásványi anyag, aminosav és vitaminforrás. Serkenti az anyagcsere folyamatokat, a belső elválasztású mirigyek működését. Elősegíti a vérképzést, erősíti a szívizmot. A propolisz olyan gyantás, ragacsos anyag, amelyet a dolgozó méhek a kaptár védelmére, a betolakodó baktériumok és egyéb kórokozók ellen használnak. Ennek a szurokszerű anyagnak az alkoholos kivonata kerül forgalomba. Erős fájdalom- és gyulladáscsökkentő, valamint antioxidáns hatású. Mindezek alkalmazása, akár egy időben jelentősen javíthatja az esélyét annak, hogy könnyedén átvészeljük a téli fáradtság, napfényhiány és hideg okozta megbetegedéseket.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs