2021. május 29.
Hogyan növekszik az afrikai százszorszép?

Az afrikai százszorszépek nagyon hasonlítanak a közönséges százszorszépekre, szirmaik a középső korong körül sugároznak. Az Asteraceae családba tartoznak. Élénk színük viszont egyáltalán nem hasonlít a klasszikus százszorszépre. Valójában, amikor az afrikai százszorszépeket először bevezették a piacra, egyesek úgy gondolták, hogy biztosan befestették őket.

[wp_ad_camp_1]

A virágok középső korongjai akár úgy festhetnek, mintha fémfestékkel színezték volna őket. A levelek fajtánként változnak; lehetnek lándzsaszerűek vagy széles oválisak és simák, fogazottak vagy karéjosak. A szirmok lehetnek simák és laposak, mint egy tipikus százszorszép, vagy csőszerű kanál alakban sugározhatnak ki. Ezeket a virágokat legjobban tavasszal, a fagyveszély elmúltával lehet ültetni, és meglehetősen gyors növekedési ütemük van, az ültetés után körülbelül két hónappal virágoznak. Az afrikai százszorszépek ugyanolyan jól működnek a földben vagy a cserepekben. A virágzás tavasszal nyár elejéig, nyár végén és ősz elején ismét csúcsra ér. Mivel az afrikai százszorszépek a forró nyár idején leállnak a virágzással, ezeket a legjobban olyan más növényekkel együtt lehet termeszteni, amelyek a nyár csúcsán vizuálisan a legszebbek.

Ezek a virágok meglehetősen kevés karbantartást igényelnek, ha kedvelt környezetben termesztik őket. Ügyeljen arra, hogy sok nap és talaj legyen, jó vízelvezetéssel. Tervezze meg, hogy rendszeresen öntözzön és trágyázzon a vegetációs időszakban (tavasztól őszig). Ezenkívül távolítsa el az elhasználódott virágokat, hogy ösztönözze az újjászületést. Az afrikai százszorszépek teljes napsütésben virágoznak a legjobban. Elviselik a részleges árnyékot, de ettől valószínűleg kevesebb virágot fognak termelni. Ezenkívül a virágzás általában a fény hatására nyílik meg, és éjszaka, borús időben bezárul.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs