2020. december 15.
Hogyan növekszik a kaládium?

A kaládiumok olyan trópusi évelők, amelyek szinte páratlan lombozattal rendelkeznek, és mutatós szobanövények lesznek belőlük. A szabadban is termeszthetők, kivéve, ha a 9–10. Zónában él, mert akkor meg kell terveznie, hogy egynyári termesztésre kerül sor, vagy a vegetációs időszak végén ki kell ásnia a növények gumóit, és télen tárolni kell őket.

[wp_ad_camp_1]

A kaládiumoknak nagy, nyíl alakú, papírvékony levelei vannak, amelyek feltűnő szín- és mintaválasztékban vannak. A kaládium tömege foltos, erezett és csíkos fehérek, zöldek, vörösek és rózsaszínűek is lehetnek. Könnyen megadhatják a virágok vizuális hatását, miközben csak lombnövények. Ezeknek a növényeknek azonban van néhány hátrányuk. Gumós növények, amelyek csak tavasztól őszig növesztik a lombot. Szintén nagyon magas páratartalmat igényelnek, egyáltalán nincs hidegtűrésük, és mérgezőek az állatokra és az emberekre. Mindazonáltal, ami a lombnövényeket illeti, ezek biztosan felkeltik mások érdeklődését. A kaládiumok még a trópusokon is szezonális növények, ahol a kertészek tavaszi és nyári hónapokban ültetik őket, amikor a meleg van és nagy a páratartalom. Ha beltéren nevelik, akkor a legtöbb hőhatással ragyogó, de közvetett fénnyel és sok páratartalommal jár.

A legjobb körülmények között is a kaládium lombja csak néhány hónapig tart, mire a levelek elkezdenek hullani, és a növény ismét szunnyadni kezd. Ez rendben van, mert állítólag ezt teszik. Sok kertész e hangsúlyos növények tömegét használja nyári díszként. Amikor a növények elhalnak, a gumókat zacskóba helyezheti és jövőre újratelepítheti őket. A kaládiumokat lombjaik miatt termesztik, de vannak virágaik, amelyek ívek vagy tüskék formájában kezdődnek. Vágjon le egy levelet, amint megjelenik, hogy biztosítsa a növény teljes energiájának felhasználását pompás leveleihez. A kaládium növények a közvetett világos vagy mérsékelt árnyékot kedvelik a beltérben.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs