2021. július 03.
Hogyan lesz mindig puha és illatos a törölköző?

Egy finom, puha, friss, illatos törölköző jóleső érzése mindenkit megnyugtat a nyűgös, fárasztó napok után. Azonban ez az érzés átcsaphat negatív irányba is, ha a törölköző szaga kellemetlen, vagy tapintása érdes.

[wp_ad_camp_1]

A megfelelő mosással, szárítással, fürdőszobád törölközője minden alkalommal elkényeztet, amikor hozzád ér. Persze ha nem jó minőségű törölközőt vásárolunk, ne várjunk csodákat tőle. De ha szereted mindenből a legjobbat kapni, akkor biztos vagyok benne, hogy 100% pamut frottír törölköző uralja a fürdőszobád.

Mit tehetünk azért, hogy a törölközőnk mindig friss legyen és mindig jó illata, pihe-puha tapintása legyen?

A vastag törölköző nehezebben szárad társaitól. Mosás után a teregetése nagyobb helyet kíván. Minél szellősebben tudjuk a szárítóra teríteni, annál jobban átjárja a levegő és nem fog bebüdösödni. Tegyünk inkább 3-4 szárító fokra egy törölközőt, nem spórolva a hellyel rajta. A lakás legnagyobb terében szárítsd a törölközőket, ne pedig a kis fürdőszobában. A vastag törölközőnek kell a hely.

Ha lejárt a mosógép, a törölközőket mielőtt a szárítóra teregetnéd, jól rázd ki. Ez a mozdulat segít, hogy jó puha maradjon majd, miután megszáradt. Ne hagyd a mosógépben sokáig, hanem mihamarabb terítsd ki, mert a mosógépben a nedves törölköző hamar bebüdösödik, sőt be is penészedhet és az nem egészséges.

A törölközőket viszonylag gyakran kell mosni. Hetente legalább egyszer tegyük mosógépbe őket. Így lesz mindig higiénikus és nem telepednek meg benne a baktériumok. A színes törölközőket ajánlott 60 Celsius fokon mosni, a fehér törölközőt pedig 90 Celsius fokon mossuk, hogy patyolat tiszta és hófehér legyen. A fehér törölközőhöz tegyél egy kis szódabikarbónát, vagy mosószódát, e két olcsó csodaszertől ragyogóan fehér fürdőlepedőid lesznek.

Ha már irtó kellemetlen szagú a törölköződ, akkor mosás előtt a mosószer adagolóba tegyél egy dl ecetet (sima háztartási). Az ecetet használhatod öblítő helyett is és mosószer helyett is.

Egy prémium minőségű pamut frottír törölköző vásárlása megkívánja, hogy kellőképpen bánjunk velük. Szerezz be többféle méretet, kis kéztörlő törölközőt, közepes méretű törölközőt és nagyméretűt is, így minden alkalommal a tökéletes törölközőhöz tudsz nyúlni.

A színekre is érdemes hangsúlyt fektetni törölköző vásárlás esetén. Legyen harmóniában a csempével, a szaniterekkel. A bézs színű törölköző minden fürdőszobába illik, de bátran választhatunk színesebbeket is, például türkiz, vagy rózsaszín, illetve kék.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs