2020. január 08.
Hogyan lehet javítani és megvédeni a látást szemüveg nélkül?

A látás romolhat, ha az emberek öregszenek, vagy bizonyos egészségügyi problémákkal küzdenek, ami a szemet érinti. Számos természetes mód van arra, hogy a személy korrektív szemüveg nélkül megvédje és javítsa látását. A szemkárosodás számos hétköznapi tevékenységből, köztük házimunkából, sportolásból, vagy bizonyos típusú berendezésekkel vagy potenciálisan veszélyes környezetekben való munkából is eredhet, ami elkerülhető.

[wp_ad_camp_1]

A védőszemüveg segíthet megakadályozni a sérülések és szemirritáció hatását, ami az ütések, törmelékek és vegyi anyagok miatt alakulhatna ki. A tevékenységtől függően a megfelelő védelem lehet: biztonsági szemüveg, védőszemüveg, arcmaszk, védőburkolat, vagy különböző sisakok. A napszemüveg nemcsak divatos kiegészítő, hanem segít megvédeni a szemet az ultraibolya (UV) fénytől is. A túlzott UV-expozíció károsíthatja a szemet. Az UV-fény növelheti a szürkehályog, a szemrák, vagy a pterygium kockázatát is, ami a szemen kialakult növekedés. Napszemüveg vásárlásakor elengedhetetlen a megfelelő UV védelemmel rendelkező pár kiválasztása.

Fontos megjegyezni azt is, hogy az UV sugárzás a felhőkön áthaladhat egész évben, akár télen is. A Nemzeti Szemintézet szerint az átfogó, kiterjesztett szemvizsgálat az egyetlen módja annak, hogy az emberek biztosak legyenek abban, hogy a szemük teljesen egészséges. A vizsgálat során a szemészek szakemberei speciális cseppeket használnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy a szem hátuljára nézzenek, és problémákat keressenek. A kiterjesztett szemvizsgálat segíthet észlelni a korai stádiumban lévő szemproblémákat, mint például a glaukóma és a makula degenerációja. Azok a személyek, akik sok időt töltenek a számítógépek vagy mobil eszközök előtt, megpróbálhatják a 20-20-20 szabályt. 20 percenként 20 másodpercnyi távolságra, 20 másodpercig nézzen távol a képernyőről.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs