2020. június 02.
Hogyan lehet javítani az Android telefonok biztonságán?

Van már egy alkalmazásunk az életünk minden területére vonatkozóan – az online banktól egészen a közösségi médiáig. Mivel okostelefonjaink annyira érzékeny információkat tartalmaznak, fontos, hogy megvédjük őket.

[wp_ad_camp_1]

Vizsgáljuk meg az Android biztonságát és azt, hogy hogyan javíthatjuk azt. Számlákat fizetünk, e-maileket írunk és rengeteg személyes információt tárolunk az okostelefonokon – ez a digitális személyazonosságunkat is veszélybe sodorja lopás esetén. Szerencsére nyomon tudja követni a készüléket, lezárhatja a képernyőt, vagy törölheti annak adatait a Saját eszköz keresése funkcióval. Alapértelmezés szerint engedélyezve van az Android telefonokon, de azt javasoljuk, hogy mindenképpen legyen beállítva. Az Android mobil biztonsága a zárolt képernyővel kezdődik: eszközét PIN-kóddal, jelszóval, mintával vagy ujjlenyomattal védheti (az okostelefon márkájától függően). Kerülje az egyszerű PIN-kódok, például 1234 vagy 0000 használatát – ehelyett hozzon létre egy erős jelszót.

Az Android egy olyan Smart Lock funkciót is kínál, amely biztonságos környezetben, például otthonában, irodai íróasztalán, autójában vagy zsebében biztonságos környezetben nyitva hagyja telefonját. Amikor az Android észleli, hogy már nem tartózkodik ismerős helyen, a telefon automatikusan lezáródik. Ez a szolgáltatás kényelmes, de nem javasoljuk, ha maximális biztonságot akar. Aktivált állapotban a Lockdown mód blokkolja az összes intelligens zár funkciót, például az ujjlenyomatot vagy az arcfelismerést, és a bejelentkezéshez megköveteli a PIN-kódot, a jelszót vagy a mintát. A zárolás csak egyszer működik: ha engedélyezte és megadta a PIN-kódot, akkor engedélyezze újra a szolgáltatás ismételt aktiválásához. A legrosszabb esetben, ha valaki megpróbálja kényszeríteni Önt a telefon kinyitására, akkor ezt könnyebb megtenni a biometrikus adataival.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs