2021. június 30.
Hogyan kezeljük a poloskákat a bútorokon?

Nevük ellenére a poloskáknak nincs területérzékük. Nem mindig maradnak elrejtve az ágyban, vagy akár a hálószobában. Apró, opportunista lények, akik poggyászban, pénztárcában és ruhában könnyen vándorolnak oda, ahol élelmiszerforrást találnak. És ez az élelmiszerforrás ön is lehet.

Ha azt gyanítja, hogy kanapéján vagy kedvenc kárpitozott székén rejtett bogarak vannak, akkor azonnal intézkednie kell a problémás rovarok eltüntetése és megszabadulása érdekében. Ha poloskákat talál, készen áll arra, hogy többször ismételje meg a felszámolási lépéseket, amíg otthonában nem lesz poloska. Ha viszketést észlelt a bőrén, különösen a hátán vagy a lábfej hátsó részén, vagy apró vérfoltokat a ruháján vagy a kárpit szövetén, akkor valószínűleg poloskafertőzése van. Az egyetlen módja annak, hogy biztosan tudja, ha alapos vizsgálatot végez.

Ha papucs van egy bútoron, vegye le, és ellenőrizze a poloska aktivitását. Ha problémára gyanakszik, tegye a papucsot egy nehéz műanyag zacskóba, nehogy a rovarok más darabokra terjedjenek. Távolítson el minden párnát, és ellenőrizze az egyes darabokat. Nézzen meg minden varratot, élt és cipzárt egy hitelkártya és zseblámpa használatával. Csomagolja be a párnákat, ha poloska tevékenységet lát. Menjen a kanapé vagy szék váza mentén lévő résekhez, és fordítsa meg a párnát, hogy ellenőrizze alatta. Az ágyi poloskák általában sötét foltokba bújnak, és csak akkor jönnek ki enni, ha az emberek jelen vannak.  Ha ezen jelek bármelyikét látja, poloskája van, és kezelésre lesz szükség a fertőzés megszabadulásához.  A felnőtt poloskák oválisak, laposak és vörösesbarna színűek. Ha nemrég emberi vérrel táplálkoztak, akkor lekerekednek. A közelmúltban kikelt poloskák vagy nimfák szinte áttetszők, nagyon kicsik és nehezen láthatók.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs