2020. december 17.
Hogyan kezdjünk beszélgetést egy új LinkedIn kapcsolattal?

Valaki elfogadta a LinkedIn-en való csatlakozásra vonatkozó kérését? Hurrá! Most mi legyen? Ilyenkor el kell indítania a beszélgetést. Ne hagyja, hogy az új kapcsolat holtan üljön a helyén. Így indíthat beszélgetést új LinkedIn kapcsolatával!

[wp_ad_camp_1]

Készítse el új LinkedIn-kapcsolatának rövid üzenetét röviddel a csatlakozás után. Kezdheti azzal, hogy bemutatkozik, majd részletezze, miért is akart csatlakozni egyáltalán. Említsen meg közös dolgokat. Kérdezzen bátran tőlük a céljaikról és érdeklődésükről. Mit akarnak elérni? Mit szeretnek csinálni? Emelje ki a közös vonásokat. Segíteni fog egy erősebb személyes kapcsolat kiépítésében. Nem hangsúlyozhatjuk, mennyire fontos értéket nyújtani kapcsolatainak, különösen az első beszélgetés során. Ez azt mutatja, hogy Ön értékes kapcsolattartó, aki kész és hajlandó segíteni kapcsolatain. Támogatásának felajánlása olyan egyszerű lehet, mint valami ilyesmi: “Ha bármit megtehetek, hogy támogatást nyújthassak, vagy bárki a hálózatomban megismerhessen, kérem, szóljon nekem. Örülök, hogy segíthetek.” Az első üzenetben ezzel nem kell túlzásba esni. A fentihez hasonló rövid mondat remek. Csak tudassa velük, hogy mit kínál.

Ne kérjen semmit az új kapcsolatából, hacsak az valamilyen módon nem jár nekik. Például, ha árajánlatra van szüksége tőlük egy írandó soron következő blogbejegyzéséhez, emelje ki azt a tényt, hogy elő fogja mozdítani őket, és ez némi kitettséget jelent számukra. Akkor kérhet szívességet, miután kiépítette szakmai kapcsolatát ezzel a személlyel, és már korábban is értéket kínált anélkül, hogy bármit is kért volna cserébe. Amikor valaki önhöz fordul, és csatlakozást kér, győződjön meg róla, hogy a kérés elfogadása után azonnal üzenetet küld neki egy olyan mondattal, amely így szól: “Köszönöm, hogy csatlakozott. Nagyon jó, hogy találkoztunk.” Így, ha elfelejtenek üzenetet küldeni önnek, boldogan és csevegésre készen áll a postaládájukban.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs